Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

FETÖ’cü darbeciler çok değerli askerler miydi?

Meğer Türkiye'nin istikrarı, güvenliği ve demokrasisi Batılı müttefiklerimiz için ne kadar önemliymiş. Batı basınında yer alan ve Türkiye'deki durumu tahlil eden yorumları okurken, duygulanmamanız mümkün değil.
Örneğin son darbe girişimi dolayısıyla Türkiye'nin ve dolayısıyla NATO'nun savunmasının da zayıfladığını ileri süren yorumlar var. Bunları okurken darbeci hainlerin ne kadar değerli ve önemli askerler olduklarını düşünüyorsunuz.

Gerçekler farklı
Ama gerçekler tabii ki bu önyargılı yorumlardan çok farklı. Mesela dün TSK'dan yapılan açıklama ile, orduya sızmış FETÖ'cü terörist sayısının 8651 olduğunu öğrendik.
Bunların 1676'sı erbaş, 1214'ü de askeri öğrenciymiş.
TSK'nın açıklamasında şu hususlar vurgulanıyordu:
"Bu sayının TSK personel mevcudunun yüzde 1.5'ine tekabül ettiği, dolayısıyla TSK'nın kahir ekseriyetinin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmektedir."

Kullanılan silahlar
Darbe girişiminde kullanılan harp silah, araç ve malzemelerinin TSK toplam mevcuduna oranı ise şöyle verilmişti TSK'nın açıklamasında:
"Uçaklarda yüzde 7 (35 uçak bunun 24'ü muharip uçak), helikopterlerde yüzde 8 (37 helikopter bunun 8'i taarruz helikopteri), tank ve zırhlı araçlarda yüzde 2.7 (246 Zh. araç bunun 74'ü tank), gemilerde yüzde 1 (3 gemi), hafif silahlarda yüzde 0.7 (3 bin 992 adet hafif silah) olduğu tespit edilmiştir."

Eskisi gibi
TSK tarafından yapılan açıklamaya göre FETÖ'cülerin tezgâhladığı ve halk tarafından bastırılan darbe girişimi, moralimizi bozsa bile, savunma gücümüzü çok olumsuz etkilememiş.
Kısacası NATO'lu müttefiklerimiz hem rahat uyuyabilirler, hem de bunların bazıları yeni darbeler için planlar yapmaya devam edebilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA