Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Gerçekten barışmak istiyorlar mı?

Amerikan yönetimi gerçekten Türkiye ile zedelenen ilişkilerini düzeltmeyi amaçlıyor mu? Politico dergisine bakarsanız "Obama yönetimi, barışmak için Türkiye'ye Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı gönderiyor." Türk hükümeti ve medyasının "Darbe girişiminin arkasında ABD'nin bulunduğu söylentilerini alevlendirdiğini" belirten Politico dergisi, bunun yanı sıra darbe girişimini organize etmekle suçlanan Fetullah Gülen'in, ABD'den iadesinin de istendiğini hatırlatmış...

ABD-Gülen
Türk-Amerikan ilişkilerindeki zedelenmeyi Mısır'daki sağır sultan bile duyduğuna göre, bir derginin bu konuyu işlemesi çok çarpıcı bir gazetecilik olayı değil.
Burada gerçekten merak edilen konu, Fetullah Gülen'in Amerikan yönetimi ile nasıl içli dışlı olduğudur.
Düşünün ki Gülen'in ABD'ye gidiş tarihi olan 1999'dan iki yıl sonra El Kaide İkiz Kuleler'i vurdu. Bu olay ertesinde de özellikle FBI, bir nevi Müslüman avına çıktı. Yakalananlar yargı önüne çıkmadan Guantanamo'ya gönderildiler.

Clinton'lar
Bu ortamda Gülen'in söz konusu soruşturmaların nasıl dışında tutulduğu hep merak edilmiştir. Bazılarına göre de bu Clinton'larla kurduğu ilişkiler sayesinde gerçekleşmiştir. Bir başka iddiaya göre de Gülen dosyası FBI'dan CIA'ye devredilmiştir.
Kısacası Gülen'in iadesi, gerçekten çok boyutlu bir meseledir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA