Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

‘Yenikapı Ruhu’ndan ‘Ahırkapı Ruhu’na kayanlar...

Bazı bilinçsizler "Yenikapı Ruhu"ndan "Ahırkapı Ruhu"na kaymış olsalar bile, ulusal birlik ve dayanışma siyasal gündemin en önemli ve en öncelikli konuları olmayı sürdürüyor.
Oysa biraz aklı ve bilinci olan siyasetçiler, şu anda içinde bulunduğumuz zor ortamın nedenlerini irdelemeyi gerekli görüyorlar.
Aklı olanlar, "Barış Açılımı"nı fırsat bilip Anadolu kentlerinde silah ve cephane yığınağı yapan PKK'lılara, hangi güvenlik bürokratlarının göz yumduğunu araştırırlardı... Ya da "Stratejik Ortak" olarak gördüğümüz ABD'nin 15 Temmuz darbe girişimindeki gerçek rolünü anlamaya çalışırlardı.

Devletin yanında yer almak
Bu gibi bilinmeyenleri açıklığı kavuşturmaya uğraşan ve her çeşit terör tehdidine hedef olan iktidarla kavga etmeyi, "Siyaset etmek"le karıştırmazlardı.
Bereket toplumsal bilinç neyin ne, kimin kim olduğu konusunda hiç kavram karışıklığına düşmüyor. İç ve dış komplocuların ana hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu konusunda kimsenin kuşkusu yok. Ayrıca demokrasi ve özgürlük sloganları atarak "Devlet"i yok sayanların, dış mimarlarının da içteki uzantılarının da kimler oldukları çok iyi biliniyor.

Fabrika ayarları
Bugün "Lozan Türkiye'nin tapu senedidir" diye feryat edenler, o senedin yaratıcılarından biri olan Atatürk'e suikast yapmaya yeltendikleri iddia edilenlerin yaşadıklarını da hatırlasalar, "Fabrika Ayarları" konusunda böylesine pervasızca konuşmazlardı.
Kısacası darbe teşebbüsüne hedef olmuş devletin yanında yer almak varken, bu konuda hık-mık edenlerin herkes farkında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA