Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Avrupalıların tümü akılsız ve sorumsuz değil ki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi hedef alan her çeşit saldırıya anında cevap verdiği için biz köşe yazarları bu ülkenin insanları olarak hem rahatlıyoruz hem de bizim yazıp söylememiz gerekenleri Cumhurbaşkanı anında, hepimizden önce seslendirdiği için herhalde biraz da mahcup oluyoruz.
Örneğin Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'un "Türkiye'deki durumun devam etmesi halinde, Avrupa Birliği olarak ekonomik yaptırımlar dahil, bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacağız" şeklindeki demecine verdiği cevap, hepimizin duygularına tercüman olmamış mıydı?

Şu terbiyesize bak
Bu cevabın bir bölümünü hatırlayalım:
"- Birileri kendi akıllarınca bu coğrafyayı bize dar etmek istiyor. Şu terbiyesize bak ya, 'Yaptırım uygularız' diyor. Ya senin her yerin yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırılara cevap olarak onların kullandığı ne kadar maşa, alet, hain varsa hepsinin başını eziyoruz ve ezeceğiz."
Aslında Schultz benzeri bazı akılsız ve sorumsuz Avrupalıların Türkiye hakkında ileri geri konuştuklarına fazla önem vermek de ne kadar doğrudur bilemiyorum... Çünkü diğer bazı Avrupalılar da, Türkiye'nin ne kadar önemli bir ülke olduğunun fazlasıyla farkındalar.

Hepsi aynı değil
Konrad-Adenauer Vakfı'nın 2013'te Brüksel'de düzenlediği bir etkinlikte konuşan Almanya 'nın Baden- Württemberg Eyaleti eski Başbakanı Günther Oettinger'in Türkiye'nin AB üyeliği için söyledikleri hâlâ hatırımda...
Oettinger, "İddiaya girerim ki, önümüzdeki 10-20 yıl içinde bir bay ya da bayan Alman Başbakanı yanına Fransız mevkidaşını da alıp, dizlerinin üstünde sürünerek Ankara'ya gidecek ve Türklere 'Bize katılın' teklifinde bulunacak" demişti...

Şimdi de Trexit mi?
Düşünün ki birileri Türkiye'yi AB kapısında oyalarken, İngiliz halkı bir referandumla AB'den çıkmaya karar verdi. Şimdi Türk halkı da bir referandumla "AB'ye aday üyelik"ten çıkma kararı verirse, acaba hangi Avrupalılar kına yakacaklardır? Yani "Brexit"i bir de "Trexit" izlerse kimler mutlu olacaktır? İşin en garip yanı İngiltere'de Brexit'in mimarı sayılan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, AB'lileri "Aman Türkiye'yi öfkelendirmeyin" diye uyarmakta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA