Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bu hainler hangi okullarda kinle beslendi?

Türkiye'nin böylesine yoğun biçimde terör saldırılarına hedef olmasının birden fazla nedeni var... Özellikle vekalet savaşlarının yaşandığı bölgemizde Türkiye'nin bütünlüğü, güçlülüğü ve istikrarı, bir anlamda genel tabloyu bozar görüntü vermekte. Terör yoluyla Türkiye'yi de belirsizliklere çekmek, çeşitli mihrakların çıkar hesaplarına uyuyor.

Fırat Kalkanı
Bunun yanında Türkiye'nin gerek Fırat Kalkanı Harekâtı ile sınır dışında, gerekse PKK'ya ve FETÖ'ye karşı yurt içinde başlattığı harekât, doğal olarak teröristlerin eylemlerine neden olacaktır. El Bab gibi stratejik bir noktada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı da ve yurt içinde Çukurca benzeri bölgelerdeki PKK inlerinin tavizsiz temizlenmesi de, terör saldırılarını tetikleyecektir.

Ölçüsüz hainlikler
Aslında bütün bunlara hazırız. Ortadoğu'da yaşamanın bedellerini ödemeye her zaman hazır olduk ve bunu hep başardık.
Bizi hazırlıksız yakalayan olgu, kendi içimizden çıkan bir kesim insanın ölçüsüz hainlikleridir.
Bunların bir bölümünün 15 Temmuz'da yaptıkları hâlâ hatırlarda... Kendi halkına ateş açan subaylar, askerler hâlâ anlamakta zorlandığımız durumları ifade ediyor.

Bunlar da geçer
Ama bunun kadar şaşırtıcı olan durum da bir kesim insanımızın yaşananları yok sayıp, sosyal medya aracılığı ile kendi ülkelerine ve kendi insanlarına kin kusmalarıdır. Bunlar acaba hangi okullarda eğitim almışlar, hangi çevrelerde kendi insanlarına karşı kinle beslenmişlerdir?
Tabii ki bu günler geride kalacak. Ama açılan bu çeşit yaraların kapanması kolay olmayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA