Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Her şeyi anlıyoruz ama hainliğe özenenleri nasıl anlayacağız?

Adam kim bilir nereden kalkıp Türkiye'ye, İstanbul'a geliyor.
Sonra yılbaşı gecesi Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya girip, silahını ateşlemeye başlıyor. Arkasından da ceketini geride bırakıp kayıplara karışıyor. Bu caninin silahından çıkan kurşunlarla 39 kişi can veriyor... Adamın yaptığı sanki övünülecek şeymiş gibi DEAŞ terör örgütü, Reina Katliamı'nın sorumluluğunu üstleniyor.

Ortadoğulu olmak
Hasta ruhlu insanların terörizmi bir terapi yöntemiymiş gibi kullanarak dünyanın dört köşesinde işledikleri toplu cinayetler her gün haberlerde var. Mesela dün de Bağdat'ta patlayan bomba ile 35 kişi can verdi...
Biliyoruz ki terörün dehşet saçtığı tek coğrafya Ortadoğu değil.
Ama Ortadoğu'da yaşamak, Suriye'de, Irak'ta olup bitenlerden doğrudan etkilenmek anlamını da taşıyor.

İşimiz kolay değil
Bu ortamda hem Irak ve Suriye'den canını kurtarmak için kaçıp Türkiye'ye sığınan 3 milyon insanı ağırlamaya çalışıyoruz, hem de özellikle Suriye üzerinden beslenen PKK terörünün bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarını etkisiz hale getiriyoruz.
Bunlar yetmezmiş gibi dini cemaat kisvesi altında örgütlenip devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ'nün, darbe teşebbüsü dahil her çeşit melaneti ile uğraşıyoruz.
Tabii bir de müttefik ve dost bildiğimiz ülkelerin karanlık ilişkileri ile güvenliğimizi tehdit eden projeleri var.

Toplumumuz bilinçli
Aslında Türk halkı bunların hepsinin üstesinden gelecek güçteki kamuoyu bilincine sahip ve tüm kötülükleri etkisiz kılacak güçte... Bunu en somut biçimde 15 Temmuz akşamı, tankları topları durdurup susturan insanlarımızın davranışlarında görmedik mi? Her terör eyleminin toplumun birlik duygusunu daha da pekiştirdiğini de görmüyor muyuz?

Hainliğe özenenler
Anlamakta zorlandığımız şey, bir avuç insanın bu süreçte özellikle sosyal medyayı kullanarak hainlik provası yapmaları.
Bunların toplumsal bilinci daha da pekiştirmekten başka etkileri olmuyor. Ama bu gezi zekâlıların, terörist katillerin eylemlerini vesile ederek kendi ülkelerini hedef alan söylemleri piyasaya sürmeleri, ne akla, ne de mantığa sığıyor.
Kısacası bunca gelişme ve olumsuzluk arasında bir de hainliğe oynayan aptallarla uğraşmak, insana zor geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA