Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Trump’ın ölmesini bekleyenler bile var...

Dün yemin eden Donald Trump, son dönem Amerikan başkanları arasında tutulma oranı en düşük olarak göreve başlayan kişi... Halkın sadece yüzde 40'ı yeni Başkan'ı destekliyor. Bu arada Trump'ın ölmesini ümit edenler de var. Hatta CNN televizyonu "Trump ölürse" ihtimalini değerlendiren bir haber bile yaptı. Bazıları da Amerika'nın 9'uncu Başkanı Harrison'u hatırlatıp, aynı kaderi Trump'ın da paylaşmasını dilemekteler.

Bir ay başkanlık yaptı
9'uncu Başkan William Henry Harrison 1840 seçiminde Van Buren'i yenerek Beyaz Saray'a geçmiş ama bir ay sonra da zatürreeden ölmüştü. 1773 doğumlu 68 yaşındaki Harrison, yemin töreninde havanın çok soğuk olmasına rağmen palto ve şapka giymediği için hasta olup ölünce sadece bir ay Başkanlık yapabilmiş ve ölünce de yerine Yardımcısı John Tyler geçmişti. Dün Washington'da hava çok soğuk değil yağmurluydu. Bu nedenle 70 yaşındaki Trump'ın zatürreeden ölmesi ihtimali pek yok.

Erdoğan ve Trump
Bazı yorumculara göre bizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığından başlayarak başına ne geldiyse aynı kaderi Trump'ın da paylaşması ihtimali çok fazla. Ama sonuçta Erdoğan'ın elde ettiği başarı ve Türk halkının Erdoğan'a verdiği destek de, Trump'ın geleceği için ışık tutucu olabilir.
Kadir Has Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından her yıl aralık ayında gerçekleştirilen, "Türkiye Sosyal- Siyasal Eğilimler Araştırması" 2016 yılı sonuçlarına göre halkın en güvendiği kurum Cumhurbaşkanlığı olarak tespit edildi.

Polis ve asker eşit
Bilindiği gibi "Türkiye'nin en güvenilir kurumları" sıralamasında yıllardan beri değişmeyen bir lider Türk Silahlı Kuvvetleri'ydi... Bu yıl ise vatandaş en çok Cumhurbaşkanlığı kurumuna güvendiğini belirtti. Kamuoyunda ilk kez ordunun güvenilirliği düşüş gösterdi. Geçen yıl yüzde 62.4'lük oran ile vatandaşın en güvendiği kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yıl polis teşkilatıyla birlikte en güvenilir ikinci kurum oldu.

Medya ve Avrupa Birliği
Araştırmada en az güvenilen kurum ise yüzde 15.1 ile medya oldu. Türkiye için tehdit oluşturduğuna inanılan ülkeler sıralamasında geçen yıl Rusya birinci sıradaydı, bu yıl ise eski lider yerini tekrar aldı; İsrail birinci sırada, Amerika ikinci sırada ve Suriye üçüncü sıradaydı. Halkın AB'yi destekleme oranı 2015'te yüzde 65.1 iken bu yıl yüzde 45.7'ye geriledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA