Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

ABD Rusya’ya, Avrupa da Türkiye’ye düşman gibi bakıyor

Medeniyet diye bildiğimiz "Tek dişi kalmış canavar"ın en büyük özelliği, kendine düşman icat etmeden yaşayamamasıdır. Bu eski çağlarda da böyleydi, günümüzde de böyledir.
Amerikan başkanı Reagan'la İngiliz başbakanı Thatcher dâhiyane bir planla Sovyetler Birliği'ni bir uzay savaşı ihtimaline yönlendirdiler.
Sonunda Sovyet komünizmi iflas ederek çöktü ve "Hür Dünya"nın en büyük düşmanı olan Sovyetler Birliği, Demirperde'siyle birlikte yok oldu.

Yeni düşman Rusya
Ama medeniyet düşmansız kalmaya gelemez... Şimdi başta ABD olmak üzere söz konusu medeniyetin üyeleri, Rusya'yı düşman ilan ediyorlar. Sanki Rusya Federasyonu Sovyetler Birliği'ymiş ve Vladimir Putin de Josef Stalin'miş gibi bir hava var özellikle Washington'da... İş o safhada ki, ABD başkanlık seçimlerini Trump'a sanki Putin kazandırmış gibi yayınlar bile yapılıyor.

Onlar da Türkiye takıntılı
Amerikan uydularının oluşturduğu Batı Avrupa medeniyetinin üyeleri ise, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Türkiye'yi düşman olarak konumlandırmaya çalışıyorlar. Sanki kapıları açmışlar da Türkiye girmemiş gibi, şimdi Avrupa Birliği'ne tam üyeliğimizin tehlikeye girdiğini falan söylüyorlar. Türkiye'de kim darbe girişimine karışmışsa ona hemen sığınma hakkı veriyorlar. FETÖ'cülere, PKK'ya kucak açıyorlar.
16 Nisan'daki referandumumuza dönük olarak da "Hayır" cephesine her şekilde destek veriyorlar.

Mehdi Eker'in değerlendirmesi
Son olarak programları engellenen eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bu tabloyu şöyle yorumluyor:
"- Türkiye badireleri tek tek atlatıyor. Bu Gezi olaylarıyla başladı. Ellerini ovuşturanlar bunu atlattığımızı gördü. Aradan 6 ay geçti, 17-25 Aralık atlatıldı. Mahalli seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Kobani olaylarını, FETÖ darbe teşebbüsünü atlattık. Bu arada Berlin Havaalanı yıllardır bitirilemiyor ama burada üçüncü havalimanı bitiyor, üçüncü köprü bitti.

Bu bir güç kavgası
- Hem bunlarla mücadele ediyoruz hem de büyük projeleri hayata geçiriyoruz, bunları rahatsız eden şey bu. Daha önce dolaylı dile getirilenler artık açıktan yapılıyor. Bu bir güç kavgası, başka türlü okunması mümkün değil. Son 20 yılda Batı'da merkez sağ ve solda cazibe merkezi haline gelecek güçlü liderlik yok."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA