Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

PKK’nın sözcüsü olan Alman siyasetçi neden Erdoğan’ı beğensin ki?

Haber 7'de Taha Dağlı'nın Almanya mahreçli bir haberi vardı. Bu haberde Almanya Sol Parti Meclis Grup Eşbaşkanı Sahra Wagenknecht'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik terörist suçlaması hatırlatılıyor ve sonra da şu bilgiler veriliyordu:

PKK'sız yapamıyor
"Erdoğan'a 'terörist' diyerek 16 Nisan referandumu öncesi PKK savunuculuğu yapan Alman vekilin, ülkesindeki PKK'lı teröristlerin bir numaralı savunucusu olduğu ortaya çıktı. Sahra Wagennecht 28 Ocak'ta Berlin'de Almanya Federal Meclisi'nin önünde PKK terör örgütünün gösterisine katıldı. O eylemde terör propagandası yapan Alman vekil, PKK terör örgütü elebaşının posteriyle kameraların karşısına geçti.
Wagenknecht 2014'te de Sol Parti'deki vekil arkadaşlarıyla birlikte PKK flamasının önünde objektiflere poz vermişti. Ülkesinde faşist kimliğiyle bilinen Alman vekil, 26 Mayıs'ta da kendi partisinin grup toplantısında antifaşist bir eylemci tarafından yüzüne pasta atılarak protesto edilmişti."

Referandumu bekleyelim
Bu haber çeşitli Avrupa ülkelerinde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınların ve siyasi mesajların şifresini çözmek için en uygun araç olarak kullanılabilir.
Hem tarihten hem de günümüzden kaynaklanan Türk-Alman işbirliğini ve dostluğunu PKK teröristlerine ya da FETÖ'cülere yaranmak için bozmaya teşebbüs etmenin akla yatkın hiçbir dayanağı olamaz. Alman belediyelerinin ve polisinin Almanya'daki Türklerin siyasi toplantılarına engel çıkartmaları da gerçekten Avrupa Birliği'nin demokratik kriterleri ile bağdaşmaları mümkün değildir. Bu nedenle Almanya'da hâlâ Nazi esintili siyasilerin bulunabileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylenmiştir.
Görebildiğimiz kadarı ile tüm bu gereksiz gerginlikler ve kırgınlıklar 17 Nisan günü, referandumun ertesinde sona erecektir. Türk halkının eğilimi verilecek oylarla belli olduktan sonra, ne Almanya'nın ne de başka bir ülkenin dostluktan başka söyleyecek sözü kalacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA