Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Siyaseti hakaretle karıştırmadan anlamanın yolu

Siyasetin tabana indiğinin kanıtı sosyal medyada en çok konuşulan konunun siyaset olması değil mi? İletişim uzmanı Didem Büyüktaş da İHA'da yayınlanan açıklamalarında "Dünyada siyaset kavramı bizim kadar önde değil. Kahveden taksiye, otobüsten dolmuşa her yerde siyaset konuşulduğu için sosyal medyada da en çok konuşulan konu siyaset" demiş.

Siyaset ve hakaret
Sosyal paylaşım sitelerindeki dilin çoğu zaman hakaret ve küfürlere gittiğini belirten Büyüktaş, "Hakaret ederek dikkat çektiğimizi düşünüyoruz veya tartışma kültürümüzde kelimelerimizi çok iyi kullanamadığımız için kendimizi küfrederek ifade ediyoruz.
Veyahut da kendini hiçbir alanda güçlü hissedemeyen bu da istatistiksel olarak saptanmış, daha asosyal kişiler sosyal medyada çok daha agresif tutum sergiliyor" diye konuşmuş.

Siyaseti anlamak
Madem siyaset hayatımızda böylesine önemli yer alıyor... Bu durumda siyasetin geleceği konusunda soğukkanlı değerlendirmeler yapmak, hayatımızı da kolaylaştırmaz mı?
Bunun en kestirme yolu da siyasetin merkezinde bulunan karar merkezini doğru anlamaktan geçer. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, siyasetin geleceğini de belirler niteliktedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Hindistan'a gitmeden önce havaalanında söylediklerinin bazı satırbaşlarını bu açıdan hatırlayalım mı?

AK Parti'nin laikliği
"-Bize göre laiklik, tüm inanç gruplarının inancını devletin güvence altına almasıdır ve devlet tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Bizim laiklik anlayışımızda bu, asla ayrım yapılamaz. İster Müslüman, ister Budist, ister ateist olsun, kim olursa olsun, herkes inandığını inandığı gibi yaşayabilmelidir, buna kimsenin de müdahale etmemesi gerekir.
Benim kurucusu olduğum partimin programında da bu, bu şekilde vardır."

Avrupa oyalıyor
"-Bir zamanlar 15 üyesi varken AB'nin o zamanki fasıllarının sayısı 15'ti ve daha sonra bu fasılları bir anda 35'e çıkardılar. O zamanlar fasılların açılması ve kapanması söz konusuyken, 35'e çıkarttıktan sonra 'aç-kapat'ı da ortadan kaldırdılar, sadece açsa bile kapamayı yapmaz hale getirdiler. Şu anda biz 14 fasılda, biri açılıp kapanmıştır, ama diğer 13'ü sadece açılmıştır, ama kapanmamıştır. Bu bir şeyi gösteriyor:
Boşuna uğraşma Türkiye, biz sizi buraya alacak değiliz."

En tehlikelisi FETÖ
"-Şu anda bizim için birinci derecede tehlikeli terör örgütü FETÖ var. Çünkü FETÖ yayılmacı bir anlayışla ülkemde çok farklı bir konumda ve birinci derecededir ve bu FETÖ'yü süratle temizlemenin gayreti içindeyiz. Türkiye'nin içinde şu anda bir de PKK ve PKK'nın Kuzey Suriye'deki yerleşimi var; PYD, YPG, bunlarla da mücadelemiz var. DEAŞ sonradan çıkmış olan bir terör örgütü, bizim onunla da ayrıca mücadelemiz var."

Obama'nın yolunda mı?
"-Ne yazık ki YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoyda ABD bayraklarının dalgalanması bizi ciddi manada üzmüştür. Bunları da ayın 16'sında yapacağımız ziyarette sayın Başkan Trump'a göstereceğiz.
Mademki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu nedir diye kendilerine bunları göstereceğiz. Terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse, bugün bize yarın başkasına olacaktır. Bunu paylaşmalıyız.
Bu gelenek, buna gelenek diyorum.
Sayın Obama döneminde başlayan süreç devam ediyor. Bunun noktalanması lazım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA