Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Halep ve Musul trajedileri yetmemiş gibi sıra Kerkük’te mi?

Ortadoğu'yu bir kaos bölgesi yapmayı ve insanları perişan edip ellerinden petrolü almayı amaçlayan senaryoyu kimler yazmışsa, dilerim cehennem azabını yaşarken görürler.

Sıra Kerkük'te
Güneyimizdeki kentlerin, Halep'in, Musul'un insanları yeterince perişan olmamışlar gibi şimdi sırada Kerkük var... Dün bölgeden gelen haberlere göre Irak ordusu, ilerleyişi esnasında stratejik noktaları ele geçirirken bölge halkı da Erbil'e doğru kaçmaya başlamış.
Kerküklü aileler, eşyalarını araçlarına yükleyerek kaos ortamından kaçmaya çalışıyormuş...

İnsanlar karınca gibi eziliyor
Olaylara yüzeyden yaklaşıp yaşanan trajedilerin sorumluları olarak sadece Saddam'ı, Esad'ı veya Barzani'yi görmek kolaycılık olur. Türkiye'yi de etkileyen terör oluşumları, PKK, PYD veya DEAŞ birer yerel örgüt müdür sanki?
Vekalet savaşları Ortadoğu haritalarının çizildiği 1920'lerde başlatılmamış mıdır?
Irak'ı vuran ilk büyük öldürücü eylem İngilizlerin bombalarla halkı katletmesi değil midir? İsrail'in her genişlemesi ile zorlanan göçlerin Filistin halkını nasıl perişan ettiğine, ne ABD ne de bir başka devlet aldırmıştır...

ABD baş sorumlu
Ama şu anda dünya siyasetine yön veren ülkelerin başında bulunan ABD kadar Ortadoğu'yu perişan edip de bunu görmezden gelen bir başka aymaz güç yoktur. Şimdi Kerkük'te yaşanan trajediye ilişkin olarak dün ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kerkük'te yükselen tansiyon ile ilgili taraflara gerginliği artıran adımlardan kaçınma çağrısı yaparken, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olunduğunu vurgulamış. Sanki Irak'ı "Saddam'ın elinde kitle imha silahları var" yalanını gerekçe kılarak işgal eden ve Şii-Sünni gerginliğini yaratarak DEAŞ'ın doğumuna neden olan ve bu ülkenin bütünlüğüne son veren ülke ABD değilmiş gibi bunları açıklamışlar.

Şiddete karşıymışlar
AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Ortadoğu Masası Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Tüm taraflara gerginliği artıran adımlardan uzak durması çağrısında bulunuyoruz.
Hangi taraf olursa olsun şiddet kullanımına karşıyız. DEAŞ ile mücadeleden alıkoyacak ve Irak'ın istikrarının altını oyacak istikrar bozucu adımlara karşı uyarıyoruz" demiş.
Biz ne diyebiliriz ki? PKK/PYD'yi silahlandıran ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass'ın "Dokuz aydır terör eylemi olmuyor" benzeri cümlelerini de duymuş olan bizler ne diyebiliriz ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA