Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Trump, Kennedy suikastının tüm belgelerini açamadı

22 Kasım 1963'te Dallas'ta ABD Başkanı Kennedy'yi hedef alan suikastın üzerindeki esrar perdesi yine aralanamadı. Şimdiki Başkan Trump bu suikasta ilişkin 5 milyon sayfalık gizli belgenin açıklanacağını duyurmuştu. Ama Başkan'ın bu duyurusu havada kaldı. Belgelerin yüzde 90'ının açıklanmasına ABD derin devleti izin vermedi. Bu şekilde özgürlükler ülkesi ABD'de başkanların hayatına kasteden suikastların da devletin örttüğü perde gerisinde özgürce yapılabileceği anlaşılıyor.

Bazı ipuçları
Yine de açıklanan belgelerde damla ile de olsa bazı ipuçları var. Mesela yerel bir İngiliz gazetesi olan Cambridge News'e suikasttan kısa süre önce bir anonim telefon gelmiş ve Amerika hakkında çok önemli bir habere hazırlıklı olunması duyurulmuş... Bunun gibi o dönemin FBI Başkanı Edgar Hoover'in aldığı ihbar ertesinde "Oswald'ı iyi koruyun" talimatına rağmen bu talimat yerine getirilmemiş ve Oswald, Ruby tarafından vurulmuş.

Oswald Meksika'da
Açıklanan belgelerden birinde Oswald'ın suikasttan önce Mexico City'deki Sovyet elçiliğinde bir KGB subayı ile görüştüğü bilgisi var. Bu KGB'ci sabotaj ve suikast bölümünde görevliymiş. Açıklanan belgelerden birinde de, sorumsuz bir Amerikalı generalin Kennedy suikastı ertesinde Sovyetler Birliği'ne bir füze atabileceği ihtimalinin Moskova'yı çok endişelendirdiği bilgisi var.

Senaryolar gerçek oluyor
Hollywood'a konu olan her senaryonun gerçek hayatta da sahnelendiği bir ülke ABD... En seçkin başkanlarından biri olan Lincoln gibi bir diğer seçkin başkan Kennedy de öldürüldü bu ülkede... Ve bu ülkeye yapıldığı varsayılan terörist saldırı sonrasında, bu saldırı gerekçe gösterilerek Irak ve Afganistan işgal edildi. Ama İkiz Kuleler'i hedef alan saldırı üzerinde de tıpkı Kennedy suikastında olduğu gibi kuşkulu senaryoların gölgesi var.

Bizi anlamalılar
Bu gerçeklerin ışığında ABD yöneticilerinin ABD konsolosluğundaki bazı görevlilerin nelere karıştıklarını bizim anlamaya çalışmamızı neden yadırgadıklarını ve vize krizi yarattıklarını kabullenmemiz mümkün mü? Bu görevliler ya gerçekten Gezi Kalkışmasına ve 15 Temmuz darbe girişimine karıştılarsa... Kennedy Suikastı'nda onların yaptıkları gibi biz de bu adamların marifetlerinin üzerine perde mi örtmeliyiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA