Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Al Kim Jong-un’u, vur Veliaht bin Selman’a...

Bugünlerde sık sık "Durdurun dünyayı, inecek var" diye bağırmak gelmiyor mu içinizden? Dünyanın yuvarlak olduğu artık kesinleşti... Ama bu kadar da fazla yuvarlak olması gerekli miydi sanki?
Bu yuvarlak dünyanın bir tarafında Kuzey Kore, diğer tarafında da Suudi Arabistan var. Dilleri, dinleri, ırkları farklı insanlar bu iki ülkenin halklarını oluşturuyor. Siyasi sistemleri kâğıt üzerinde farklı... Suudi Arabistan'da monarşi, Kuzey Kore'de ise cumhuriyet var. Ama iki ülkenin de hâkim sistemi hanedanlar üzerinde kurulmuş. Bir yanda Suudi Hanedanı var, diğer yanda da Kim Hanedanı bulunmakta.

Kim Jong-un
Kuzey Kore'nin yönetimi bugün ailenin üçüncü kuşağından Kim Jongun'un elinde... Bu kişi İsviçre'de eğitim gördükten sonra babasının ölümü üzerine ülkenin yönetimine geçmiş. Kuzey Kore komünist bir ülke ama bu ülkenin patronu parti değil Kim Jong-un. Öylesine insafsız bir patron ki, koltuk kavgası yapacak diye korktuğu amcasını kurşuna dizdirmiş. Hem de bu kurşuna dizme işleminde tüfekler değil uçaksavar topları kullanılmış.

Hakaretler
Ülkesinin yoksulluğunu hiçe sayarak nükleer silah ve kıtalararası füze üretimi programı sürdürüyor Kim Jong-un... ABD Başkanı Trump ile devletler arası ilişkilerin adabına sığmayan polemikler yapıyorlar. Kim, Trump'a "Bunak" diyor, Trump da Kim'e "Kısa ve şişman adam" diye cevap veriyor.

Prens bin Selman
Yuvarlak dünyanın öbür tarafındaki Suudi Arabistan'da Suudi ailesinin yeni kuşak üyesi Veliaht Prens bin Selman, Kim Jong-un'u kıskandıracak icraatı gerçekleştiriyor. Önce Körfez ülkeleri dayanışmasını rafa kaldırıp Katar'ı kara listeye aldı. Daha sonra aralarında akrabalarının da bulunduğu en zengin vatandaşlarını Riyad'daki bir otele kapatıp "Ya servetinizi bağışlarsınız, ya da tutuklanırsınız" içerikli bir pazarlığa girişti. Yetmiyormuş gibi ülkesini ziyaret eden Lübnan Başbakanı Hariri'yi alıkoyup istifa ettirdi. Şimdi de "İsrail'le savaşmak dinen caiz değildir" diye, Suud'lu din adamlarına fetvalar verdiriyor.

Çok yuvarlak
Trump'ın ABD'si nükleer savaştan korkulmasa Kuzey Kore'ye her an saldırabilir. Buna karşı ABD Suudi Arabistan'a adeta âşık... Çünkü devrede hem petrol (ya da ARAMCO) hem de silah satışı var.
Ne dersiniz? Dünya gerçekten fazla yuvarlak değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA