Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Siyasette yaratıcılık için ille de iktidar olmak şart değil

Yaratıcılık olmadan siyasetin tadı çıkarılamaz... Dön baba dönelim hacılara gidelim misali, aynı şeyleri kuşaktan kuşağa tekrarlayan siyasetçiler, sorunlara çözüm üretemezler. Tabii ki sorunlara çözüm üretmek ve bu çözümleri icraata taşımak için iktidar olmak bir ön şarttır. Ama muhalefetteki siyasetçilerden de yaratıcı olanlar vardır.

Bölükbaşı
Örneğin bizim siyasi tarihimizde hiç iktidar olmayan ama söylemleri hâlâ akıllarda kalan Osman Bölükbaşı yok mudur? Onu dinlemek için meydanları dolduran kalabalıklara rahmetli Bölükbaşı'nın "Hep gelirsiniz ama hiç oy vermezsiniz" diye sitem etmesi unutulur mu? 1960'ların sonunda da iktidarı "Böyle yaparsanız sine-i millete dönerim" diye uyarırdı.

Özal
Yakın tarihte ezberleri bozan siyasetçinin örneği Turgut Özal'dı... Yap-işlet-devret modelini gündeme sokan ve Türkiye'yi otoyollarla tanıştıran, serbest pazar ekonomisine Türkiye'yi taşıyan, sanayi bölgeleri ile Anadolu'nun girişimcilerinin önünü açan Turgut Özal, bugüne olduğu gibi yarınlara da ilham verecek bir siyasetçiydi.

Erdoğan
Bugün yaratıcı siyasetçilere örnek olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gösterilebilir. Sade konuşmaları ile değil icraatıyla da Türkiye'nin gündeminde bile olmayan konuları gerçeğe taşımıştır. Mesela Boğaz'ın altından şu anda iki ayrı geçitten karşıya geçebilmemiz bile, Erdoğan'ın gerçekleştirdiği hayallere örnek değil midir? Dış siyasette ise Türkiye geçmişin "Amerika'ya uydu olmak" anlayışlı çizgisini Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde kırmıştır. Son olarak Kudüs krizindeki tutumu ile dünya çapında bir etkinin sahibi de olmuştur.

Bahçeli
Bugüne gelirsek... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu'nun sertifika töreninde yaptığı konuşma da, siyasette yaratıcılığa bir örnek oluşturuyordu. Bu konuşmadaki "6 K Sarmalı" kavramı dünyaya bakış açısından gerçekten ilgi çekici bir formül değil midir?

Altı K'lı sarmal
"Küresel güçlerin çevremizde tedavüle soktuğu vahşi senaryolar ortadadır" diyerek konuya giren Bahçeli, ABD'nin Kudüs kararını eleştirirken şunları söylemiş:
"Şu anda dünya üzerinde, tarihi hesaplaşmaların ana arterinde yer alan 'Altı K'lı huzursuzluk sarmalı hâkimdir. 'Kaşgar, Keşmir, Kerkük, Kudüs, Kıbrıs, Kırım'dan oluşan altılı sorun zinciri çözüme ulaşmadan, dünyaya huzur gelmeyecektir."

Sıra Bay Kemal'de
Sayın Bahçeli'nin bu yaratıcılığı CHP Genel Başkanı Bay Kemal'i etkilerse, bakarsınız o da "Tek E'li" söyleminden çıkmayı dener ve Erdoğan takıntısını böylece belki yener. Belki Trump'ın T'sine veya Ukrayna'nın U'suna dayalı harflerle, Bahçeli'yle rekabete girişir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA