Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Güneşte üşüyüp gölgede terleyenler”in durumları...

Topu topu 27 gün kaldı seçimlere... Hepimiz ülkenin siyasi kaderinin belirleneceği seçimlerin sonucuna kilitlenmiş beklemekteyiz. Ama aslında bazıları için seçim yapmak gereksiz bir uğraştır. Çünkü onlara göre Türk seçmeninin doğru ile yanlışı birbirlerinden ayıracak zihinsel yeteneği ve kültür birikimi yoktur. Onlar kendilerini burada barınmaya çalışan ve halkın kaba davranışlarına tahammül etmeye çalışan seçkin bir beyaz azınlık olarak görürler.

Bir bilseler
Bu beyaz azınlıkta birazcık tarih bilinci olsa, daha önce kendileri tarafından tasfiye edilen gerçek azınlıkların kötü kopyaları olduklarını görürler. Bir Yunanistan ziyaretimde eski İstanbullu Rumlardan biri "Annem Heybeliada'daki çocukluğumda, sakın cahil ve kavgacı Türklerle arkadaşlık etme diye beni uyarırdı" demişti... Bunların kötü kopyaları olan şimdinin beyaz Türkleri de, ülkenin ihtiyaçlarına ve cahil halkın beklentilerine değil, "Batı"nın seçimler hakkında ne dediğine bakmaktadırlar.

Ah o Batı
Oysa o Batı yakın geçmişte neler yaşamamıştır ki? 1922-45 arasında İtalya'nın Mussolini, Almanya'nın 1933-45 arasında Hitler tarafından yönetildiğini hatırlamazlar bile. Burada herkesin can ve mal güvenliği varken, 2'nci Dünya Savaşı'nda kaç milyon insanın canını verdiğini düşünmezler. Filistinlilerin yaşadıkları trajediyi uzaktan izlerken "Holokost"u hiç akıllarına getirmezler. O Batı'nın Afrika'yı, Asya'yı nasıl yüzyıllarca sömürdüğünü hiç irdelemezler.

Güneşte üşüyenler
Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında birilerinden söz ederken "Güneşte üşüyüp gölgede terleyenler" diye tarif etti onları. Bunlar gerçekten öyledirler. Onlara kalsa Türkiye için seçim de demokrasi de lükstür. Çünkü karar halka bırakılırsa Menderes, Özal, Demirel ya da Erdoğan gibiler seçilir. Buna karşı Londra'nın, New York'un, Paris'in gazetelerinin, dergilerinin belirleyeceği isimler hiç oy almazlar.
Bunlara diyeceğim tek söz var... Allah Donald Trump gibi layığınızı versin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA