Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Trump’sız bir Amerika eskisi kadar renkli olmayacak

Donald Trump'sız bir Amerika'yı düşünmeye başlamamız gerekiyor.
Çünkü özel savcı Robert Mueller her gün Başkanlık seçimi kampanyası döneminde Rusya ile Trump arasındaki ilişkilere dönük yeni bulgulara ulaşıyor. Bu işin sonunda Başkanlık seçimine Rusları karıştırdığı için Trump görevden alınabilir. İddialara göre mali sıkıntı yaşayan Trump, 2016 kampanyasında Rus oligarklarından para yardımı almış.

Putin'e rüşvet teklifi
Son olarak ulaşılan bilgilere göre Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'e, Trump'ın ekibi tarafından 50 milyon dolarlık bir daire rüşvet olarak teklif edilmiş. Daha önce Trump'ın Moskova'da bir Trump Tower yapmakla ilgilendiği bilgisine de ulaşılmıştı. Mueller Komisyonuna ulaşan bilgiler değerlendirildiğinde, Trump'ın Helsinki Zirvesi'nde neden Putin karşısında ezik durduğunun anlaşıldığı yorumu getiriliyor.

Disiplinsiz Trump
Trump'ın görevinden bir tweetle aldığı eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un CBS televizyonuna yaptığı açıklamalar da, günün en fazla konuşulan konuları arasında. Tillerson, Trump'la çalışmasına ilişkin "Benim için zor olan şey, disiplinli, oldukça süreç odaklı ExxonMobil şirketinden gelip oldukça disiplinsiz, okumayı sevmeyen, brifing raporlarını okumayan ve birçok şeyin detaylarına bakmayı sevmeyen ve sadece 'ben buna inanıyorum' diyen bir adamla çalışmaktı." ifadelerini kullandı.

Trump'ın içgüdüleri
Trump'ın genellikle içgüdüleriyle hareket ettiğini ve bunun da zaman zaman fevrilik gibi göründüğünü anlatan Tillerson, "Fevri davranmak istemiyor aslında. Gerçekten içgüdüleri ile hareket etmeye çalıştığını düşünüyorum." diye konuştu. Tillerson "Çok sık bir şekilde Başkan 'bunu yapmak istiyorum ve şöyle yapmak istiyorum' derdi. Ve ben de ona 'Sayın Başkan ne yapmak istediğinizi anlıyorum ama bunu yapamazsınız, bu kanunları ihlal ediyor' derdim." ifadesini kullandı.

Trump'ın cevabı
Trump ise Twitter hesabı üzerinden Tillerson'a yanıt verdi...Trump paylaşımında, "Mike Pompeo çok iyi çalışıyor.
Selefi Rex Tillerson gerekli mental kapasiteye sahip değildi.
Bir kaya kadar aptaldı, kendisinden yeterince hızlı kurtulamadım" dedi.

Trump ve Fransa
Trump'ın son tweeti ise Sarı Yeleklilerle ilgili... Trump Twitter hesabında, "Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa'nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor.
'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar.
Fransa'yı seviyorum" notunu yazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA