Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Ekrem İmamoğlu gülmeyi biliyorsa, haline bakıp kahkahalar atıyordur

Bazen hayatı gereksiz şekilde ciddiye almıyor muyuz? CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Küçük Prens" kitabını içselleştirerek okumuş olsaydı, seçilmiş olmasını yasallaştıracak mazbatayı almadan, Anıtkabir defterine "İstanbul Belediye Başkanı" diye yazıp altına imza atar mıydı?

Sessiz Gemi'nin yolcuları
Sevgili Atatürk de artık aramızda değil... Tarihten bugüne milyonlarca seçim kazanmışlar ve kaybetmişlerle birlikte sonsuz yolculukta Ata'mız... Birçok gidenin memnun olduğu varsayılan çünkü çok seneler geçmesine rağmen dönenin olmadığı seferin "Sessiz Gemi"sindeki yolcular, Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir defterine yazdıklarına gülüyorlardır.

Menderes ve Şah
Bu geminin yolcuları arasında Adnan Menderes de, İran'ın devrik Şahı Rıza Pehlevi de var... Birbirleri ile ilk karşılaştıklarında Menderes Şah'a "Neden siz de bu gemidesiniz" diye sormuş. Şah boynunu bükmüş ve "Kısmet" demiş. Sonra Şah Menderes'e "Peki siz neden bu gemidesiniz" diye sorunca Menderes de "İsmet" demiş.

Uzaydaki yolculuk
Küçük Prens'in uzaydaki yolculuğunda Sessiz Gemi'nin yolcularına bile ışık tutacak anlar vardır. Bırakın İstanbul'un Belediye Başkanı olmayı, bir küçük planette kendini her şeyin hükümdarı olarak gören bir kral vardır. Ne zaman aydınlık ne zaman da karanlık olacağına kendisinin karar verdiğini söyler bu kral... Küçük Prens krala, "Artık ortalığı aydınlatsanız" deyince, kral "Güneş doğar doğmaz emir vereceğim ve ortalık aydınlanacak" cevabını verir. Bir başka gezegendeki bir adam da uzaydaki yıldızları deftere yazınca onların sahibi olduğunu düşünmektedir.

Evcilik oynar gibi
Ekrem İmamoğlu eğer gülmesini biliyorsa, aradan geçen günlerin ertesinde Anıtkabir'deki kendi görüntüsüne bakıp kahkahalarla gülüyordur. Ve de çocuklarına "Sizler de evcilik oynamayı böyle ciddiye alır gibi göstereceksiniz" demek için belki onları yanında Anıtkabir'e götürmüştür.

Muallim de konuşabilir
İmamoğlu'nun yaptıklarından daha fazla gülünç olan ise Şam'da Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza'yla ortak basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Muallim'in, "Türkiye'deki seçimlere gelince, muhalif partilerin ilerleme kaydettiği ortada. Bu seçimlerde ayrıca Erdoğan'ın Suriye politikasındaki hatalar da gözle görülür hale geldi. Bu yüzden, yerel seçimlerin gerçekten Suriye yönünün de olduğunu söyleyeceğim" şeklinde konuşmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA