Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

FETÖ kasetleriyle iktidar değiştirenlerin sağlıklı sonuç bekleyecek sabırları yok

Şu İstanbul seçimlerinin sonuçlarına ulaşmak bu kadar zorken, ya Hindistan'da olsaydık ne yapardık acaba? Tam 900 milyon seçmen oy kullanacak Hindistan seçimlerinde. Bu seçimlerin kesin sonucunun üç ay içinde alınması beklenilecek...

İsrail seçimi
Ya dün İsrail'de yapılan seçimlerdeki tartışma konuları bizim yerel seçimlerin de gündemini işgal etseydi? Likud Partisi lideri Netanyahu, dünkü seçimde beşinci kez iktidar olmayı denedi. Ama hem kendisi hem de eşi yolsuzluk soruşturmalarının hedefinde. Bu yolsuzluk iddialarını unutturma yöntemi olarak Filistinlilere zulüm etmeyi seçmiş. Şimdi de Batı Şeria'yı ilhak etmeyi vaat ediyor.

CHP'liler sabırsız
Neyse... Bizim İstanbul seçimlerinin aktörleri de, hem Hindistan'a hem de İsrail'e renk katarlardı... Özellikle CHP'liler İstanbul seçimlerinin sonucunun kesinleşmesi konusunda öylesine sabırsızlar ki. Mesela Binali Yıldırım'a verilen yüzlerce oy, birileri tarafından sıfıra indirilmiş. Ya da bir semtte olmayan mekanlarda binlerce seçmenin ikamet ettiği kaydedilmiş. Ancak CHP'lilere göre bunlar önemli değil.
Acaba hiç seçim yapılmadan İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı doğrudan İmamoğlu'na ya da CHP'nin göstereceği bir başka isme devredilseydi daha mı doğru olurdu?

Kasetli değişim
Çünkü CHP'de önemli görevlerdeki nöbet değişiminde kurallara dayalı seçim yapmak pek hoşa giden bir yöntem değildir. Bunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yerini Kemal Kılıçdaroğlu'na bırakırken uygulanan yöntemde görmedik mi? İyi hazırlanmış FETÖ yapımı bir kaset, Baykal'ın işini bitirdi ve yeni doğan bir güneş gibi Kılıçdaroğlu'nu CHP ufkunda parlattı.

Bekleyeceğiz
İşin özeti ortada... CHP'lilerin sağlıklı seçim sonucu bekleyecek sabırları yok... Ancak AK Parti'ye oy veren ve Binali Yıldırım'ın kente daha yeni hizmetler yapmasını bekleyen İstanbullular, YSK'dan çıkacak kararlara kilitlenmiş durumdalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA