Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sezai Temelli’nin söylemleri Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin imajını etkiliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit er Yener Kırıkçı'nın Çubuk'taki cenaze törenine katılması tabii ki doğru bir davranıştır. Kılıçdaroğlu'na bu cenaze töreninde bir grubun fiili saldırıda bulunmasının tabii ki iler tutar bir yanı yoktur. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olması, bu konudaki iyi haberdir.

Teröristleri tutmak
Ancak bir de siyasetin yansımaları ve incelikleri var gündemde... Yani şehit cenazelerinde CHP'lilere genel olarak cenaze sahiplerinin neden tepki gösterdikleri de, ayrıca ele alınmalıdır. Hatta bir vatandaşla tartışması sırasında Kılıçdaroğlu'nun "Kim terör örgütünü destekliyorsa Allah belasını versin" dediği de hatırlanarak, bu sorunsala yaklaşılabilir.

Temelli'nin sözleri
HDP'lilerin söylemlerinin CHP'yi ilgilendiren yanları, tabii ki PKK ile mücadele ederken şehit olan gençlerin ailelerini yakından etkiliyor. Hatırlanacağı gibi yerel seçimlerden önce partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Kürdistan'da biz kazanacağız. Batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz." sözleriyle Ankara ve İstanbul'daki seçim sonuçlarının yorumuna katkıda bulunmuştu.

Doğal tepkiler
Kılıçdaroğlu bir partinin genel başkanı olarak tabii ki kendi partisine oy verenlerin sayıları arttıkça mutlu olur. Ancak bu artan oylar PKK terörüyle mücadele edenlerin aleyhindeki durumlara sebep olursa, bu defa da şehit cenazelerinde son olaydaki gibi tepkilere yol açılır.

Kürt seçmenler CHP'ye oy verdiler
Kılıçdaroğlu ne yazık ki Sezai Temelli'nin açıklamalarına karşı hiçbir tepki göstermemişti. Buna karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklaması hakkında konuşmuş ve "Bu adam var ya Kürt bile değil. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git" ifadelerini kullanmıştı. Ve sonuçta Erdoğan'ın bu çizgideki konuşmaları nedeniyle Batı kentlerindeki Kürt seçmenlerin CHP'ye oy verdikleri söylenmişti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA