Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Her şey hemen tarih oluyor ama bazı olaylar zamana da direniyor

Her şey o kadar çabuk tarih oluyor ki... Tanık olduğum olayları tarih kitaplarında görmeye galiba alışıyorum. Bu durum benim de tarihe karıştığım anlamına geliyor mu bilmiyorum ama Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın hâlâ cezaevinde bulunduklarını düşününce, Çetin Altan'ı cezaevinde ziyaret ettiğim 1970'li yıllar acaba tarih öncesinde miydi diye kuşkuya düşüyorum.

Hirohito ve Akihito
Düşünün ki tahtını oğluna bırakan Japon İmparatoru Akihito, babası ölünce tahta 1979'da yani 40 yıl önce çıkmış... Bırakın Akihito'yı bir kenara... Babası İmparator Hirohito, 2'nci Dünya Savaşı'ndaki yenilginin ruhsal bunalımını, Amerikan İşgal Komutanı General Mac Arthur karşısında ezilerek yaşamaz mıydı? Ama şimdi japon Başbakanı Abe, ABD Başkanı Trump'ın tatil köyünde Trump'la golf oynarken, sanki bunlar geçmişte hiç yaşanmamış gibi davranmıyor mu?

Hep aynı masal
Biz Türkler o dönemlerde her ülkeye ve her gerçeğe çok uzaktan bakardık. Güney Kore'de Sygman Rhee'nin veya Türkiye'de Adnan Menderes'in aynı dönemde darbeyle devrilmelerini birbirlerine bağlayamazdık. 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü darbe teşebbüsü ile Venezuela'da Maduro'yu hedef alan darbe teşebbüsünün de arkalarında Amerika'nın bulunduğundan yeni yeni yeni kuşkulanıyoruz. Fetullah Gülen'i "Sürgündeki din adamı" kimliği ile ağırlayan Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderdiğimiz ve bu adamın karıştığı karanlık işler hakkındaki belgelerin sayısı, her halde Yüksek Seçim Kurulu'na verilen ve İstanbul seçimlerindeki örgütlü hileleri kanıtlayan belgelerin sayısından az değildir.

Ya bizde öyle yapsak
Acaba biz de Trump gibi mi davransak? Trump S-400'ler ya da F-35'ler için Türkiye'ye baskı yaparsa, biz de "Amerika'nın meşru Başkanı Bernie Sanders'dir" diyerek, Trump'ın Maduro'ya yaptığını mı yapsak? Dünya petrol rezervlerinin yüzde 24'üne sahip olan "yoksul" Venezuela'nın serüveni ne zaman biter acaba? Şu bahtsız Venezuela'ya layık görülen Amerikan zulmü de tarih olsa bir an önce..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA