Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İlber Ortaylı Trump’ı ve Clinton’u benzetmiş... Birileri de bizimkileri benzetseydi

Sevgili İlber Ortaylı MÜSİAD'ın İnegöl şubesinde yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri'nin öylesine bir röntgenini çekmiş ki, etkilenmemek mümkün değil. Türkiye'deki FETÖ benzeri yapıların arkasında Amerika'da bulunan bir oluşumun bulunduğuna işaret eden Ortaylı, konuya şöyle devam etmiş:

Cahil kovboy Trump
"-Ne diye Trump gibi biri ya da madam Clinton gibi bir kadın, buradaki herifleri tutuyor. Trump zaten bir kovboy kadar cahil, işletme okumuş ama dünya görüşü itibari ile cahil bir adam. Etrafındaki müşavirleri, sekreterleri, bakanları fazla bir şey değiller."

Car car bir kadın
"- O Clinton dediğimiz hatun güzel, akıllı. Bir kocası var halktan çıkma fakat kendisi iyi bir üniversitede okudu. İstediği kadar seçkin olsun, ağzı laf yapar car car bir kadın. Ne işi var bunları tutacak orada, bir mekanizma var ki tutuyor. Önemli bir şey bu, onun üzerinde durulması gerekiyor"

Bizim cahillerimiz
İlber Ortaylı'nın itiraz edilmesi çok zor olan Trump ve Clinton tahlilini, bir kenara koyalım... Peki bunların Türkiye'deki benzerlerine ne demeliyiz? CHP'lilerin tepeden tırnağa hiç sakınmadan YSK hakkında söyledikleri tehdit içerikli sözler de, bunların cehaletlerini sergilemiyor mu? Bu söylediklerimiz yalnız bizim düşüncelerimiz değildir. Dün MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı sözlerini hatırlayalım...

İmada bile bulunmamalılar
"-Ana muhalefet temsilcileri YSK'ya diyor ki, Kızılay'a çıkamazsınız diyorlar, tehdit ediyorlar. Anayasa'nın 138. maddesine bu tamamen aykırıdır. Bu uyarı değil imada bile bulunamazsınız der Anayasa'nın 138. maddesi."

Şaibe ortada
"-Dünyanın birçok yerinde farkın yarım puan 1 puan olduğu yerlerde seçimler yenilenmiştir. Artık yetti. Şaibe var açık ortada. Vatandaşım bana seçim yenilenmeli diyor. İstanbul'da oyun var yolsuzluk var bu açık ortada. Banka memurlarının verdikleri kararlara eyvallah mı diyelim. Bizim gayretimiz sadece YSK'nın şaibeyi ortadan kaldıracak zemini hazırlamaktır. Ortada şaibe, yolsuzluk var. Bu şaibenin ortadan kaldırılması YSK'yı aklayacaktır."

Kızılay herkese açık
"- YSK'nın vereceği kararı bekliyoruz. Bütün evraklar kendilerine temsil edildi. Bizim tehdidimiz yok, onlar Kızılay'a çıkamazsın dese de bizim öyle bir şeyimiz yok. Kızılay herkesindir. Bunların hayatları tehdit"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA