Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Berraklık

SABAH'ın iki haberi daha fazla açıklamaya muhtaç. Bazı okurlardan gelen sorulardan, haberlerin meramını yüzde yüz anlatamadığı sonucu çıkıyor.
4 Şubat tarihli Bitmeyen Vatandaşlığa Meclis'te Çözüm Arıyor başlıklı haber, Almanya'da yaşayan (ve hiç gerekli olmadığı halde etnik kökeni de verilen) bir TC vatandaşının, 10 yıldır vatandaşlıktan çıkamayınca TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunduğu, kendisine verilen cevapta da 38 yaşına kadar tüm erkek vatandaşların askerlik yapmazlarsa bunu kaybedemeyeceklerinin anlatıldığı bilgileri var. Mevzuat ve uygulama eğer böyle ise, aynı durumda pek çok kişinin olduğu söylenebilir, ama o durumda haber bu haliyle değil, başka açıdan değer kazanıyor: 10 yıl vs bekliyor olmak değil. Acaba bu mevzuat neden hala yürürlükte veya değişecekse (şikayet ve başvuru çoksa) nasıl bir formatta değişmeli?
Bir diğer haber ise Cinayeti İşleyene 15, Yardım Edene 25 Yıl başlıklı. Bir kişi yedi kişi tarafından arabayla kaçırılıp sopayla dövülmüş. Dövenlerden biri suçu kabullenmiş ve 15 yıl almış. Ama haberin bir bölümü bulanık: itirafçı ana failin kardeşi de indirimle 15 yıl almış deniyor, "diğer iki sanık 25'er yıl aldı" diye devam ediyor. Bu kişiler kim ve olayın neresindeler? Bu tür karmaşık, çok failli suç hikayelerinde kim, nasıl ve neden çok iyi anlatılmalı. Gerçek olanca berraklığıyla okurun zihnine aktarılmalı. Bu hikâye bazı soru işaretleri üretmiş durumda.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA