Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BERCAN TUTAR

ABD yine çuvalladı!

ABD, Türkiye'ye karşı açtığı savaşta yeni bir aşamaya geçti.
En işe yaramazların idaresindeki 'kakistokratik' Amerikan yönetimi, Ankara'yı Atlantik bloğunun güç halkasına dâhil edememenin öfkesiyle çıldırmış durumda. Şimdiye kadar başvurdukları bütün küresel operasyonlar sonuçsuz kaldı.
'Erdoğansız AK Parti' veya 'Erdoğansız Türkiye' projeleri milletin direnciyle tuzla buz oldu. İşin doğrusu, Atlantik'in bu saatten sonra ülkemize istikamet verecek gücü de kalmadı. Vize yasağını biraz da bu çaresizliğin göstergesi olarak okumak lazım.

***
Çünkü 'Parmenides Yanılgısı' içindeki ABD, geliştirdiği stratejilerde Türkiye'nin sosyo-kültürel ve tarihi asabiyesini hesaba katamadığı için sürekli çuvallıyor. Bu yüzden hiçbir projesi dikiş tutmadı, tutmayacak. Ancak ABD pes etmek yerine yeni güç projeksiyonlarını devreye sokacaktır.
***
İşte bu yüzden Türkiye'yi hedef seçen Atlantik'in Mesihçi köleleriyle bir uzlaşıya varılabileceğine inanmıyorum. Biliyoruz ki bu despot zihniyet, Öteki'ne asla hayat hakkı tanımaz. Sandıktan zaferle çıksanız da bu sömürgeci akıl sizi sürekli reddeder ve saldırır.
Latinlerin 'quid pro quo' deyişindeki gibi bundan sonra her şey karşılıklı olmalı.
Artık kısasa kısas, göze göz, dişe diş dönemindeyiz. Ayeti Kerime'de de buyurulduğu gibi... "Hürmetler (dokunulmazlıklar / yasaklar) karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de tıpkı onun saldırdığı gibi ona saldırın" (Bakara/197)
***
Unutmayalım!
Masum halkı tank paletleriyle ezip ülke idaresine Haçlılar adına el koymaya çalışan darbeciler eğer başarsaydı binlerce insanı acımadan kurşuna dizecekti. Ama başaramadılar.
FETÖ'cülerin tasmasını elinde tutanlar bu yüzden kudurmuş durumda.
Türk halkına, "Bunlar koyun. Erdoğan ne derse onu yapıyor" diye sürekli hakaret ediyorlar. Ellerinden gelse hepimizi bir kaşık suda boğacaklar! Bir FETÖ'cü konsolosluk çalışanı için bütün Türk halkına sosyal ambargo uygulayan ABD'nin histerisi bizi şaşırtmıyor. Bunların tıyneti böyle!
***
15 Temmuz'dan hemen sonra bazı Türk yetkililerin, "Darbenin arkasında ABD ve onun çocukları var" açıklaması Barack Obama'yı adeta çılgına çevirmişti.
Bir de "darbeciler iyi organize olamadığı için beceremedi" diye hayıflanan dönemin Dışişleri Bakanı John Kerry vardı. O da FETÖ'cülere karşı 'hukuki prosedürleri' uygulamamızı istemiş ve "Bizi ima ederseniz ilişkilerimiz bozulur. Ona göre!" diye de tehdit savurmuştu. Oysa darbe gecesi CIA, Beyaz Saray'a "her şey gayet normal (yani iyi) gidiyor" şeklinde rapor vermişti. FETÖ'cüler saldırıya geçer geçmez John Bass idaresindeki Ankara elçiliği ise Washington'a "Türk intifadası/ayaklanması başladı!" diye 'müjdeli haberi' uçurmuştu.
***
Hastalıklı ruhlar böyledir...
Hem dünyanın en kirli suçuna yeltenirler hem de yakayı ele verir vermez 'hak ve hukuktan' bahsetmeye başlarlar. Bitleri kanlanır kanlanmaz da hemen kuduz köpek gibi diş gösterirler. Ancak vize yasağında bir kez daha gördük. Dik duran Türkiye, artık bu tür siyasi kevaşeliklere ne fırsat veriyor ne de prim tanıyor.
Zira 15 Temmuz'dan sonra köprülerin altından çok sular aktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA