Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yap-Seyret-Devret

Fenerbahçe, numaralı tribünün inşaatı için finansmanı yepyeni bir modelle sağlayacak. Koltuklar beş sene için 10 bin $'a satılacak. Alıcıların banka kredisine kulüp kefil olacak

Fenerbahçe Yönetimi ve 1907 Fenerbahçeliler Derneği, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yeniden yapılacak numaralı tribünün finansmanı için Türkiye'ye yepyeni bir model getiriyorlar. Bu modelle kulüp hiçbir baskı altına girmeden 13 milyon dolarlık banka kredisi kullanacak. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç'un önerisi üzerine Finansbank ve Koçbank'ın 6,5'ar milyon dolar kredi vermesi ile gerçekleşecek olan yeni tribün finansmanını bin 200 taraftar üstlenecek. Bankalar yeni tribünden koltuk almak isteyen taraftarlara kredi açacak. 10 bin dolara beş yıl süreyle bu koltukları almak için bankalara borçlanacak olan Fenerbahçeliler, aldıkları krediyi direkt olarak kulüplerine aktaracak ve paralarını kredi taksitleriyle ödeyecekler. Bir yerde; tribünü yapıp, maçları seyredip, süresi dolunca da yerlerini kulübe devretmiş olacaklar. Faizsiz kredi kullanacak olan kulüp, koltukların parası için kredi alanların kefillerinden biri olacak. Eğer geri ödemede sorun yaşanırsa koltuğu da geri alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA