Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe'nin öfkesi

Maç sürprizlerle başladı. Sanki üç puan geriden gelen F.Bahçe'ymiş gibi müthiş bir pres ve baskı dalgası Ali Sami Yen'in çimlerinde hissedilmeye başladı.
G.Saray şaşırmış, ayağına gelen topu ileriye gelişi güzel vurmaya başlamıştı. Marco ve Deniz göbekte verimli bir pres üretip Saidou ve İlic'i, kendi defansıyla yüz yüze oynatmaya başlayınca, ipler F.Bahçe'nin eline geçti.
Daum kadro kalitesine bu kez güveniyordu anlaşılan... Rakibin orta sahasını etkili adamlarıyla bir anda devreden çıkartıp, hızlı oynamayı tercih etti.
16. dakikaya kadar G.Saray takım halinde orta sahayı geçemedi. Ama F.Bahçe'nin de pozisyon bulma gibi şansı olmamıştı. Derbi müthiş bir mücadele ve top kayıpları serisine sahne oluyordu.
Önce Necati, sonra da Orhan Ak gole çok yaklaştılar. Bu kıpırdanmanın, kendi saha avantajını arkasına alacak bir Galatasaray beklentisi de doğurdu. Fakat öyle olmadı.
Hücumda sol kanadı kullanmayı tercih eden rakibe karşı, devamlı geriye gelip Cihan'a kademe yapmakla uğraşan Hasan Şaş, bilinen driplinglerini yapamadı.
F.Bahçe rakibin üstüne kontrollü şekilde gelmesini engelliyor ama bu istekli oyuna rağmen rakip kaleyi tutan şut bile çekemiyordu. 45'te Nobre ile gelen gol bu oyunun belki süsü değildi ama hakkıydı.
İkinci yarının 10 dakikası geçmeden Fenerbahçe Deniz Barış'ı kaybetti. Kendi ceza alanına yaslanıp, rakibi beklemeye başladı.
G.Saray Teknik Direktörü Gerets'in Ümit Karan'ı oyuna almasıyla bu büyük karşılaşmanın gözü karardı, "ya hep, ya hiç" mücadelesi başladı.
Bu fırsatta Anelka tam istediği topları buldu. Farklı skorun gelmesi kaçınılmaz gibi görünürken, Fransız'ın hovarda gününde olduğu anlaşıldı.

MUHTEŞEM VOLKAN
Appiah ve Tuncay'ın maçı kazanma arzularının devamlı yüksek tutup, Aurelio'nun akıllı kademeleriyle zor maçı, F.Bahçe kendi istediği gibi yoğuruyordu.
G.Saray'ın gol için her yolu, her beceriyi sergilediği dakikalarda, Volkan'ın muhteşem kurtarışı, Mondragon ile birlikte geceyi kalecilerin omuzlarına yükledi.
Hakem Serdar Tatlı'nın neredeyse "itirazsız" bitirdiği karşılaşmada ter döken tüm oyuncuları tebrik etmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA