Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Alex tartışma dışıdır

Çok değil, 1-1,5 ay önce; Fenerbahçe henüz Alex ile sözleşme yenilememişken, futbolun içinden gelenlerin ortak bir fikri vardı. Hemen hepsi Alex'in artık verebileceği bir şeyi kalmadığına ve Fenerbahçe'de devam etmesinin de mantıklı olmadığına kanaat getirdiler.
Aynı sözleri iki sene önce söyleyen bu satırların yazarı ise şiddetle bu fikirlere karşı çıktı. O zaman onlar Alex'in faziletlerinden bahsediyorlar, biz ise kadronun takım olamadığını savunuyorduk.
Alex'i tartışma dışı bırakan sadece ikinci yarı itibarı ile gösterdiği performans değildi. İki sezon önce bu takımda Appiah, Aurelio, Tuncay Şanlı veya Ümit Özat gibi önemli oyuncular vardı. Orta saha yuvarlağından dışarı çıkmayan Alex'in katkısı, bu kaliteli oyuncular arasında elbette tartışılaşacaktı. Ama şimdi öyle değil.
Fenerbahçe Yönetimi Aurelio elinden kaçırdığı gibi, orta saha diye Maldonado ve Josico gibi iki sıradan transfer yaptı.
Böyle bir orta saha kurgusunda Alex'ten vazgeçmek, Fenerbahçe takımının zaten oturduğu Kurtlar Sofrası'ndan kalkmasına izin vermeyecekti.
Bunu fark edip sözleşmesinin uzatılması bir yönetim doğrusudur. Alex'in son maçlardaki sorumluluk hissi ve takımı çevresinde toplaması da bu sezon devam eden kupa ve şampiyonluk iddiasının en önemli gücü olacak.
Eğer önümüzdeki sezon orta saha kalitesini yükseltecek oyuncular alınırsa, işte o zaman Alex'i yeniden tartışmaya açabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA