Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sıkıysa çeksinler...

Zincirin gücü "En zayıf" halkası kadardır. Maçın neredeyse tamamını kontrol ederken bir geride (Deniz), bir de ileri de (Guiza) seni sağlam tutacak bir halkan yoksa, bu sonuca da şükredip, Saracoğlu'nda daha az "sarsak" anlar bekleyeceksin. Golleri takımlar mı attı, yoksa defans ve kaleciler mi yedi tartışmaya açık bir mevzu değil. Fenerbahçe ilkinde Gökhan - Bilica - Volkan üçlüsüyle nefis bir hediye paketi yaptı. Fransız kaleci Landreau da, Vederson'un "çapkın" şutunu karşılıksız bırakmadı. Vederson'un 40 metrelik muhteşem vuruşu eğer bir ilaç olsaydı, eczanelerde "keyif" vermek amacıyla satılır, hem de yok satarak raflara gelmeden tükenirdi.
Beş dakikada iki gol, maçı eleğe alıp silkeledi, gerçekleri üste bıraktı. Lille haddinin farkında, sahadaki tek rakibe bile nefes aldırmayacak düzeyde baskı kurdu. Kimseye başını kaldırma fırsatı vermediler. Fenerbahçe en güçlü kozunu, pas yaparak tempoyu ayarlama silahını kaybetti. Peşinden gelen hükümsüzlük ve komiklik oldu.
Güiza'yı ilk on birde gördüğümüzde, "Neden?" sorusunun yanıtını aramaya başladık. Bunu çok sık yapıyoruz ve çok başarısızız. Bu karar Daum ile oyuncu arasında büyük bir sır olarak kalacak gibi gözüyor. Aklıma gelen en mantıklı açıklama hakemin İspanyol olmasından dolayı, belki birkaç pozisyonda "bükülen kaşlı bakışlar" karşısında takdir hakkını Fenerbahçe'den yana kullanması olabilirdi. Lille yönetimi bu taktiğe en ağır silahı ile cevap verdi; tribüne UEFA Başkanı Platini'yi oturttular. İspanyol çaldı, Fransızlar oynadı.

ALEX BİTİK DİYORUZ AMA..
Dakikalar ilerliyor, Daum hamlesini Topuz ile yapıyor. Her yan topta tehlike yaratıyor rakip... Selçuk kulübede hala. Santraforun "Yokum!" diyor. Semih su kaynatana kadar ısınmış bekliyor. Haftalardır Christian ve Santos rakip ile omuz omuza mücadeleye girmiyor. Dermansızlık diz boyu. Kimse "Ne oluyor?" diye sormuyor. Bilica ile Deniz eleştirilecek ama mücadele eden, fedakarlık yapan onlar. Alex "bitik" diyoruz, attığı paslarla sahadan Avrupa Ligi gol kralı çıkabilirdi. O kadar etkili oynadı. Sahada ve kulübede sorun çözmesi gerekenler, problemin kendisi haline gelmiş. Yine de Saracoğlu'nda güzel bir tur keyfi yaşanır. Bu yukarıda saydıklarımız, sıkıysa o seyirci önünde ayaklarını çeksinler bakalım toptan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA