Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Ofansif istek göstermeye mecburlar

Fenerbahçe kaybetmemeye mi kazanmaya mı oynamalı?
Bu maç iki takım için de berabere bile kalınmayacak kadar önemli. Bursa kaybetmiş, Beşiktaş zorluyor, iki takım zirvede iddalarını korumak zorunda. Bu nedenle kazanmak için yapılan planı taşıyan bir strateji oluşturulmalı. Şenol Güneş bir hafta önce Galatasaray'ın nasıl mağlup edileceğini tüm meslektaşlarına gösterdi. Trabzonspor takım değil, taktik kalitesiyle maçı kazandı. Fenerbahçe de hemen hemen aynı durumda. Üç-dört ayrı kurgu taşıyan; başında defansif, sonrasında agresif, sonuca göre risk alma oranı değişebilen bir taktik anlayışa ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Bunu da Daum'la yapmak zorunda. Tribünde taraftarları az sayıda olacağından, bir mucize gerekiyor.

Şayet Emre Belözoğlu oynamazsa orta saha nasıl şekillenmeli?
Emre büyük ihtimalle oynar. Ama olmazsa onun görevini en iyi yapabilecek oyuncu Özer Hurmacı. Manisa maçında Mehmet Topuz fena değildi. Fakat Fenerbahçe orta sahasının pas kalitesine, rakip defansın arkasına sızan oyuncuya ihtiyacı var. Kadro içinde bu kaliteyi Özer taşıyor.

Derbide iki takım adına anahtar oyuncu kim olur?
Galatasaray için elbette Arda. O oynadığında, önde görev alanların hemen hepsi potansiyel tehlike oluyor. Eğer Rijkaard Arda ile birlikte Elano'yu da ortada oynatırsa, maç Fenerbahçe için güzel olur. Fenerbahçe'nin ilk etapta Volkan Demirel'e çok ihtiyacı olacak. Alex önemli oyuncu ama onun partneri Guiza'nın ne yapacağı belli değil.

Başkan Aziz Yıldırım'ın sazı eline alması derbiyi nasıl etkiler?
Başkan Aziz Yıldırım takıma el koydu. Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa bunu sahadaki ofansif isteği ile gösterecektir. Ama takımı skoru dengede tutmaya çalışırken görürsek, bilin ki bir Galatasaray yenilgisi ile koltuğunu kaybetmemeye çalışanlar, maç konuşmasını da yapmışlardır. Takım bu maçı üst düzey mücadele ile oynayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA