Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Şampiyon gibi...

Heyecanlı bir romanın son sayfalarını okuyoruz. Her satırında yeni bir hikaye, yeni tat bularak. Bitmesin istiyoruz ama az kaldı. Güzel kızı, hangi yakışıklı kapacak ya da dünyayı hangisi kurtaracak?
Fenerbahçe, Kadıköy'de beklediği atmosferle "şampiyon" gibi başladı maça. Eskişehirspor ise ummadığı bir havayı soluyor, oksijensiz kalmış gibi doğru düşünemiyor, panikle oynuyor, sık sık bilinç kaybına uğruyordu.
Taraftarının maç kazandığı, ilginç bir takım Fenerbahçe. Dün sahada birçok oyuncusuyla göz doldurdu. Sezonun sıkıntılı, bitik ayakları, çoğu zaman keyif veren slalomların veya estetik hareketlerin sahibiydi ama önce 12 numaranın hakkı vardı maçta. İki komutan; Alex ve Emre'nin isteklerinin yine tavan yapmasıyla birlikte, Rıza Çalımbay'ın 4-1-4-1'i orta sahayı zor geçer hale geldi. Muhakkak bu sayfalarda Alex'in bilmem kaç yıl sonra frikik golü attığını okuyacaksınızdır. Kendi içinde mucizeler taşıyan bir şampiyonluk serüveninde, olmayacakları "olur" hale getiren bir takım Fenerbahçe. Bu yüzden havlu atmıyor, kendi dinamiklerinden istediğini çıkartacak yaratıcılığı gerçekleştiriyor.
78 dakika bir kişi eksik (Güiza) oynadılar. Yine de her ceza alanına sokuluşta başka bir alternatif kendini gösteriyor gol adına. Özer ve Selçuk'un yükü üstlenmeleri ile birlikte Eskişehir'e "dikkat edilecekler" sayısında artış olan bir liste gönderiyorlardı.

KEYFİNİZİ EKŞİTMEYİN
Yediği ikinci gol nedeniyle tribünden ve telefon mesajlarında Ivesa tereddütleri iletiliyordu. "Bana değil, Ahmet Çakar'a sorun" dedim hepsine. Hatalı golleri "virüs" haline getiren o çünkü. Eskişehirspor'un bu kadro kalitesine rağmen topladığı puanın muazzamlığı, maç boyunca Ivesa'nın yaptığı kurtarışları görmeden, bu maçta akan terleri küçültmek herkese kolay geliyor.
Dört günde sezonun tartısını gerçekleştirecek iki maç oynayacak Fenerbahçe. Ama dün "birlikte" olmayı başardıklarını fark ettirdiler. Gol atanın yedek kulübesinde coşkuyu paylaşması değil tek dikkat çektiğim. Tribünleriyle birleşip, çağlamaları. Urfa'daki bilet krizleri. Maç yapılan şehirlerde rezervasyon patlamaları. Bu ışığı yaktılar, Fener'i parlattılar.
Son yılların en güzel finaline koşuyoruz. İnatçı iki takımın, hepimizin nefesini kestiren mücadelesi. O yüzden ekşitmeyin keyfinizi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA