Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Eski virüse merhaba!

Böyle bir maçın en iyimser yorumu; "Önemli olan kötü oynarken de kazanmaktır" olabilir. Beş maçlık gövde gösterisini ardından, kendileri iyi takım yapan tüm özellikleri, "eski günlerin" hatırına terk et etmiş bir Fenerbahçe vardı sahada. Kocaman'ın hassas noktası olan "bol pas" prensibi sahada olmak istiyor ama, top kayıpları ve rakibin ayağına atılan toplarla... Belki de sezonun en düşük pas yüzdesi, en yüksek top kaybı ile oynuyor Fenerbahçe. Soğuk havada tribünleri dolduran, bir dakika bile susmayan, şampiyonluk yürüyüşüne katılan "sıcak seyirciye" rağmen, sahadakiler maçı yaşayamıyor. Her türlü kopukluk var. Konsantrasyonda da, hatlar arasında da...
Attığı veya atacağı gollerle karakter kazanmaya çalışan bir takımın, maç sonundaki kurtarıcısı kalecisi Volkan oluyor. Mantık da ters, işleyiş de. Kasımpaşa'nın dirençli savunmasını aşmak, 'bire bir'ler veya verkaçlarla mümkün. Ama birbirlerine yaklaşmak bir yana, vebalıymış gibi uzaklaşıyor orta saha ile hücum attı. Niang ilk yarıyı şutsuz bitiriyor. 55'te Dia'ya verdiği ikinci golün pasına kadar da şutu yoktu, 70'te de. Bu mudur büyük takımın santrforu ? Alex ikili kıskaçta. Keller ve Sancak top ayağına yaklaştığını anda ısırıyorlar ustayı... Müthiş bir frikik ile tabela görevini yapıyor. Sonrasında, o istekli, takımı rakip sahaya taşıyıp, presi başlatan yeni yüzünü göstermiyor bir türlü. İdare ediyor.
Dia'nın kopup giden driplinglerini boşuna bekliyor herkes. Rakibin üstüne gitmiyor, gittiğinde topu teslim ediyor. Klasik tabirle; bitik... Kocaman mutlaka devre arasında değerlendirmelere bakıyordur. Fakat dokunmuyor takımına. Ne düşünüyor bilmiyorum. "Kötü oynama haklarını kullanıyorlar" diyebilir. Onu verimliliği yukarı çekmek adına hamle yapmamaya ne zorluyor? Takımı bir kabullenme içinde. Başka bir açıdan; sadece skoru korumanın peşinde. Gökhan Gönül'ün bindirmeleri dışında hücuma aksiyon getiremiyorlar. Mehmet Topuz ve Emre'de düzen içinde risk almıyor. Selçuk'un dikine kullandığı pas yok gibi. İçerde oynadığı bir maçta, mental ve fiziksel olarak yüzde 50'ye yakın bir oranda geri gitti Fenerbahçe. Canlanan bu virüse izin verirse Kocaman, pişman olur.
"Kazanan kadro değişmez" diye düşünülebilir ama bu kadar hataya izin verilirse, hesap sorduğu oyuncu bir diğerini gösterip, "O neden oynuyor?" diye sorar ki, haklı çıkar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA