Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Detaylar... Detaylar...

Alex, kaçan son şampiyonluğu nedenlendirirken, Trabzonspor maçından bahsetmiyor, kendi sahalarında oynadıkları Diyarbakır ve Kasımpaşa maçlarına vurgu yapıyor. Uzun dediğimiz bir yolda takıldığınız iki çukur, nehirleri geçerken aldığınız yaradan daha büyüklerinin sebebi aslında. Bunu fark etmediğinizde, bir 90 dakikaya tüm hesabı kesiyorsunuz.
Yani; taşı kıran son darbe değil, sonuncuya kadar olanların hepsi aslında.
Bu örnek Fenerbahçe'nin yeniden istimleneceği Bursaspor maçı öncesinde en önemli dersi olmalı.
Gevşeme gibi bir hakları kalmadı. Taşı kırana kadar, devam etmek zorundalar...

***

Aykut Kocaman her hafta daha da olgunlaşıyor.
Analitik düşünüyor ve bunun faydalarını da görüyor. Sistemini işler hale getirdikten sonra, üstünde fazla oynamadı. Oyuncularını her maç daha farklı görevlerle oynatıyor.
Aynı isimler var belki sahada ama, maçı dikkatli izlediğinizde her maç daha başka koridorlara koştuklarını görüyorsunuz.
Rakip bu detayı yakalayamazsa, oyun üstünlüğü de Fenerbahçe'de kalıyor. Bu nedenle 10'luk bir seri yaptılar.
Trabzonsporlu Colman'ın, "Asansörün düğmesine bastılar ve sürtünmeden gidiyorlar" benzetmesi bu nedenle tam yerindedir. Detaylar Kocaman'ın elinde ve her sorun için bir çözüm üretebiliyor.

***

Benzer gelişme milli takımda da vardı. Arda Turan'ı oynatmak istiyorlar ama fizik gücünün yetersiz olması nedeniyle endişeleniyorlardı. Oğuz Çetin, bu konuyu diğer oyunculara açtı. Sorumluluğa ortak olmalarını istiyordu. Dedi ki, "Arda geri gelmeyecek, adam kovalamayacak, diri kalacak.
Onun yerine koşacak mısınız?"...
Hepsi bu görevi üstlendi. Çekinmeden, kompleks yapmadan, takım için, kazanmak için fedekarlık yapmayı göze alarak. Sonuç ortada... Hedef birlikteliği oluşturduğunuz zaman, "Acaba ne olur" diye de endişelenmiyorsunuz.
Oğuz Çetin, Colman'ın dediği gibi, "düğmeye" bastı, "sürtünmeyi" kaldırdı.

***

Fenerbahçe'yi sahada eskisinden farklı yapan da detaylar aslında. Bunu anlayamayanlar eski tip mazeretler ile kendilerini kurtarmak çabasındalar. Birkaç cümleye takılıp, kayıp puanların hesabından kaçıyorlar. Birisi Alex'i saha içinde "gezmekten" vazgeçirip, koşturmayı başarmış. Diğeri ise Jaja'yı magazin görüntülerinden izliyor.
En önemli oyuncular arasındaki anlam farkını buldunuz mu? Bulamazsanız, çözemezseniz, hesabı da kabul edeceksiniz.
Fenerbahçe "koşmaya" karar verince farkını gösterdi. Onlar mücadele edince biletler tükendi. Koşunun yalnız olmadığını anladıklarında, daha fedakar oynamaya başladılar. Zor maçlar kolaya döndü.
Bu sezon ve gelecek olanlarda, artık hakemin ağzına bakma dönemi kapanmış, bileğinin gücüne, kalitesini katanların dönemi başlamıştır. Çok ince bir detaydır bu ama önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA