Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Utandıran oyun

Kadıköy'ün sihirinin tabelayı değiştirmesi için 10 dakika yetti. İlk kalabalık ataktan, şapka çıkartılacak usta ve sinsi bir vuruş geldi. Sow, Saracoğlu'nda "desibel artışı"nın öncelikli sorumlusuydu. Arkasına hem kaleyi hem de markajcısını alarak, balet ustalığı ile yarım dönüş yapıyor ve ayağına topun gideceği ağların yolunu ezberletiyordu.
Beş dakika geçmemişti ki "büyük kaptan" gözlerin zor seçtiği bir çivi çaktı. Maçın öyküsü gerilimden çıktı, aksiyona dönüştü. Galatasaray'ın takım olarak eli ayağı birbirine dolaşırken, ligin ağabeyi ezeli rakibine nerede olduğunu hatırlatıyordu.
Ama o kadar...
Galatasaray, 29'da Engin ile ilk şutunu buldu ve sonra Fenerbahçe yarı sahasından ayrılmadı. Evlerinde oynarmış gibi rahat ve az hatayla, aradaki puan farkının neden dokuz olduğunu, neden liderliği bir yakalayıp bir daha bırakmadıklarını kanıtladılar.
Seyirci şokunun etkilemesi gereken Fenerbahçe'nin burnu büyükleri oldu. Baroni ve Stoch sahadan silindi, Sow ve Alex orta yuvarlığın kendilerine ait bölümüne uğramadı, ayaklarına gelen topu tutamadılar ve baskıyı davet ettiler. Fenerbahçe arkaya sıkıştı, iki pas üst üste yapamadı. Galatasaray'ın 11'iyle savaştığı gövde gösterisine izin verdi takımın büyükleri... Ne Alex sorumluluk aldı, ne de Baroni ayağına aldığı bir topla beş metre ileri gitti.

KOCAMAN HATALAR
Bu tabloyu değiştirecek aklı ve sürprizi Aykut Kocaman'dan bekledik. Artık teknik adamın maçı kazanması gerekiyordu. O ise Alex'e 78'de tabela kaldırttı. Rakibi tedirgin edecek, sahadakileri ümitli tutacak tek oyuncusu Stoch'u kenara alırken, Özgür Çek'i değil de Selçuk'u sahaya sürmesi de zaten "Defansta kalın" mesajıydı. 50 bin taraftarının önünde takımının bu kadar ezilmesine izin veren, bu maçı özel yapacak tek taktik üretmeyen, tribün- dekilere bile tezahürat yaptıracak neden yaratamayan bu vizyondur. Çünkü sahadakiler, kenardaki kadar cesur olabilir.
Galatasaray'a alkışlar; Aykut Hoca ve talebelerine ise yazık! Böylesine teslim olan, utandıran bir performansın sahibi oldukları için... Demek ki, onlara devre arasında soyunma odasını basıp ağzına geleni söyleyecek biri gerekiyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA