Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

SABAH Ankara 2013'e damgasını vurdu

Yılın son yazısını yazmak biraz yüreğimi burkuyor. Acılar, hüzünler, mutluluklar, sevinçler derken bir yılın daha sonuna gelivermişiz… Ne yazılır ki? Bir film şeridi gibi hafızayı geriye sarmak yeterli… İz bırakmış ise kalıcı olmuştur. Bir çınarın gövdesindeki dal, o dala tutunmuş yaprak gibiyiz… Her gün ilkbahar olsa mevsimlerin ne anlamı olurdu? Mevsimlere de günlere de anlam yükleyen bizleriz.
Başkent'in 2013'e
dair tüm yaşanmışlıklarına SABAH Ankara'nın yüklediği anlam gibi… Dev bir çınarın yaprakları gibiyiz. Mevsimlere meydan okurcasına birlikteliğimizi terk etmedik.
SABAH Ankara
bu şehre sahip çıktıkça sizler de SABAH Ankara'ya sahip çıktınız. Yaşanılabilir daha güzel bir Ankara için Ankaralılar'ın gözü, kulağı, sesi olduk.
İşte o SABAH Ankara şehir gazeteciliğinin lideri olmakla kalmadı, öncüsü oldu… Habercilikteki 'özel' anlayışımız SABAH Ankara'yı zirveye taşıdı. Başkent'e dair tüm gelişmeleri ilk bizden haber aldınız. Nerede ne yaşanıyorsa ilk biz oradaydık.
Bu kentin değerlerine sahip çıkmak, onları hak ettiği noktaya taşımada en ön safta yer aldık.
Ankara'nın en ücra köşesindeki ufak bir çığlığa dahi ses verdik. Bize ulaşan hiçbir bilgiye kayıtsız kalmadık. Kimi haber olup SABAH Ankara sayfalarında yer aldı kimine ise sessiz sedasız çözüm ürettik.
Başkent'in gündemine damgasını vuran çarpıcı haberlere, manşetlere imza attık. İşte 2013'e damgasını vuran haberlerimizden bazıları; Ankara'dan kiralanarak Suriye'ye kaçırılan araçları ilk kez biz gündeme getirdik.
Bu haberimiz Başkent'te değil tüm Türkiye'de ses getirdi. ODTÜ Yolu ile ilgili eylemler sürerken SABAH Ankara hava fotoğrafı ile yine gündemi değiştirdi.
Dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ haberimizi TBMM'ye taşıyarak ODTÜ Yolu gerçeğini SABAH Ankara'nın haberi ile tüm Türkiye'ye anlattı.
Biz bir kesimin kaşıdığı Atatürk Orman Çiftliği'nde yaşananları tüm çıplaklığı ile gündeme getirerek günlerce haberleştirdik. Ankara siyasetinin yerel aktörlerinin belirleneceği günlerde SABAH Ankara ne dediyse o oldu.
Özellikle CHP kanadında sağ eğilimli adayların ön plana çıktığını kulisler konuşa dursun, biz gündeme getirmiştik. Birçok dost bizi eleştirirken gelinen noktada hakkımızı teslim etmek durumunda kaldı.
SABAH Ankara
, rutin gündemden kopmadan, kendi gündemi ile yeni bir soluk getirdi Başkent gazeteciliğine… Kısacası bunları onlarca haber başlığı ile uzatmamız mümkün. Bizi bilen çok iyi biliyor. İlk gün söylediklerimizin vakti geldiğinde SABAH Ankara'da hayat bulduğuna tanıklık ediyor. Kısacası 2013'ü uğurladığımız bu son yazımız… Tüm yaşanmışlıklarıyla geride bırakacağımız 2013 yılını da tarihin tozlu sayfalarına kaldırıyoruz.
Yeni yıl yeni umutların yeşerdiği, sağlık ve mutluluk dolu olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA