Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara ulaşımda çağ atlıyor…

Alt geçitler, köprüler, kavşaklar, yollar ve metro hatlarıyla Ankara'nın çehresi değişiyor.
Başkent ulaşım ağında yeni bir sürece giriyor. Ankara ulaşımı her geçen gün daha da nefes alır hale geliyor.
Evet, Ankara metro ağı ile örülüyor… Sincan-
Batıkent'in
ardından KızılayÇayyolu hattında sona gelindi.
Bu hafta içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak olan metro hattının ardından bir sonraki durak Kızılay-Keçiören olacak…

***

Çayyolu metrosunun toplam uzunluğu 16,6 kilometre. Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Köy Hizmetleri, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu 1 ve Çayyolu 2 olmak üzere toplam 12 durak ile hat, bölge insanına ulaşımda kolaylık sağlayacak.
Hattın hizmete girmesi ile Eskişehir Yolu'nda oluşan trafik yoğunluğu azalacak.
Halk arasında Çayyolu metrosu olarak da bilinen metro 2'nci aşama, Kızılay ile Çayyolu semtini birleştirecek.
Yapımına 2001 yılında başlanan Çayyolu-Kızılay, Ankara'nın 3'ncü metrosu.
Kızılay-Çayyolu metro hattı
bina ve inşaat çalışmaları üç aşamada tamamlandı. Bina ve inşaat çalışmaları önce Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldü, kalan işleri Ulaştırma Bakanlığı tamamladı.
Tamamlanan bu metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Ankaralı bu hafta yeni bir hizmetle daha tanışacak… Hayırlı olsun.
***
Haftaya ilişkin bir de dip notu düşmeli.
Malum, mahalli seçimler nedeniyle parti ve adaylar 30 Mart günü sandıktan çıkmak için yoğun ve hummalı bir çalışma içindeler.
Adaylar birer birer projelerini açıklıyor. AK Parti Çankaya Adayı Barış Aydın, 123 projesini görkemli bir törenle tanıttı. Çankaya için hayal denilebilecek projelerin hayata geçirildiğini görmek isterim. Çankaya'da yaşayanların bu güzelliklerle, bu hizmetlerle tanışmaya hakkı var. Çankaya'ya ilişkin son sözü CHP Adayı Alper Taşdelen ANGİAD ziyaretinde söylemiş aslında. ANGİAD ziyaretini kurumun basın ofisi tüm medyaya servis etti.
Bültenin içindeki Taşdelen'in 'Eşim ve çocuklarımla Çankaya sokaklarında yürüyemiyorum' cümlesi CHP'li Çankaya Belediyesi'nin hizmet çıtasını göstermeye yeterli. Çankaya'da AK Partili Barış Aydın, CHP'li Alper Taşdelen ve DSP'li Bekir Ödemiş yarışın seri başları.
Karar Çankayalı seçmenin. CHP Çankaya'da seçimi çantada keklik görüyor. Seçmene sürü muamelesi yapıyor. DSP onur mücadelesi veriyor. Bekir Ödemiş'in gönlü kırgın ve kızgın… Seçmene güveniyor. Haklı da. Barış Aydın, 'Değişime izin ver' sloganı ile yolları arşınlıyor.
Kendini ve projelerini anlatıyor. Çankaya'yı Çankayalılarla birlikte yönetmeye hazır olduğunu gösteriyor. Çankayalı seçmen 'Çantada keklik değil'… Entelektüel bir seçmen profiline sahip olan Çankaya, ihmal edilmişliğini ve makus talihini Barış Aydın ile değiştirecek.
Bu irade sizin… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA