Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Anlamlı günde ayrılış…

Türkiye'nin yetiştirdiği büyük bir değerdi… Ömrünü edebiyata adadı. Kürt sorununun çözümü için büyük uğraş verdi. 'Kardeşlik' , 'birlikte yaşama' gibi kelimeleri hep gündemde tuttu. Dillerin lal olduğu dönemlerde bile o cesurca çıkışlarıyla dikkati hep üstüne çekti. Susmak yerine yazdı. Yazdıkça dillerin şakımasını sağladı.
İnkar etmek yerine doğru bildiklerini savundu.
Ezilmiş yüreklere tercüman oldu. 'Kürt sorunu' karşısında çözüme dönük yıllarca uğraş verdi Yaşar Kemal.
Büyük uğraş verdiği çözüme ilişkin açıklamaların yapıldığı gün ebediyete intikal etti. Yeni Türkiye'nin temeline konan en büyük harç kuşkusuz ki 'kardeşlik'… İşte o kardeşliğin temelini oluşturması bakımından 'tarihi çağrı' önemliydi. Ülke genelini sarmalayan genel seçim atmosferi öncesi barış için ortak çağrının yapılması önümüzdeki süreçte beklenen provokatif eylemlerin önüne de set çekmiş oldu. Kardeşliğimize kast edenler Yeni Türkiye'nin emin adımlarla ilerleyişini seyrediyor.
Tüm siyasi partilerde seçim coşkusu yaşanırken Ankara'da da seçim öncesi siyasi partilerin çalışmalarında yoğunluk gözleniyor.
Bu bağlamda AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Gençlik'in üzerine büyük görev düştüğünü dile getirdi.
Dün ise AK Parti'nin temayül yoklaması hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. AK Parti'den milletvekili sıralamalarında kendine yer bulmak isteyen toplam 722 milletvekili adayı adayı temayülde ön sıralarda çıkmak için ter döktü. TÜİK verilerine göre Ankara'da bir milletvekili sayısının artması ile 32 milletvekili Başkenti Meclis'te temsil edecek. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, iki bölgede 32 milletvekilinin 19'una talip olduklarını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise aday adaylığı için sürpriz isimler gündemde. AK Parti'de hummalı bir çalışma sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Sekreteri Önder Sav, Ankara 1. Bölgeden aday adaylığı için başvuruda bulundu. Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Samsun yerine Ankara'yı tercih etti. Koç, Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığına başvurdu. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın aday yapılmayacağı ise kulislerde konuşulan bir diğer konu. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le girdiği polemiklerde yıprandığı belirtilen Aylin Nazlıaka'nın başını ağrıtan diğer konunun ise 'kaçak su kullanımı' olduğu konuşuluyor. AK Parti'de ise Ankara tercihini kullanan isimlerin başında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hakan Fidan, Erol Göka, Barış Aydın, Ünsal Ban, Recai Birgün, Ayhan Yılmaz, Osman Gökçek, Fatma Semiz gibi Ankaralıların yakından tanıdığı isimler listenin üst sıralarında kendine yer bulmaya çalışıyor.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA