Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Salgın, ödül ve siyaset…

Havalar 'Bir barışık bir karışık' misali… Baharı gribal salgınla karşıladık.
İlaçmış, serummuş, vitaminmiş banamısın demiyor. Yakaladı mı yorgan döşek yatırıyor. Yorgunluk, halsizlik ve öksürük de bonus… Hiç hafife alınacak gibi değil. Ben o hatayı yaptım. 'Grip canım' deyip geçtim.
Ama o bir türlü çekip gitmek bilmiyor.
Uzmanlar uyarıyor.
Bir kez de ben uyarmış olayım. Aman dikkat… Bu vesile ile kendisini insana hizmete adayan doktor ve tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum.

***
Bizim meslek çilelidir… Anadolu'da gazetecilik yapıyorsanız bu çile ikiye katlanır.
Gözden ıraksınızdır. Yaptığınız haberle anılırsınız. Yaygın basının yurt haberleri servisine bağlı çalışırsınız. Kıt imkânlarla çalışırsınız. Asla mazeret öne sürmezler. Onlar için haber kutsaldır. Onlar, şartlar ne olursa olsun habere ulaşır, araştırır, belgeler ve merkeze en kısa sürede ulaştırırlar.
Yaygın basına muhabirlik yapan birçok arkadaşımız aynı zamanda bulundukları bölgelerdeki yerel medya organlarında da çalışırlar. İşte bu bağlamda Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin '2014 Medya Başarı Ödülleri' yarışmasına katılan eserleri değerlendirmek üzere Güney'e kaçtım. 'Söz vermişliği' yok sayamadım. Hafife aldığım griple birlikte Alanya'ya ulaştığımda takatim tükenmişti. Otellerde yer kalmayınca geceyi hastane odasında geçirdim!
Meslektaşlarımızın eserlerini değerlendirmek üzere Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde toplandık. Gürsel Eser, Sibel Atasoy, Ali Orhan, Ali Buldu, Rasim Gündüz, Cafer Eser ve jüri başkanlığını yaptığım çalışmamız tam bir günümüzü aldı. İnce eleyip sık dokuduk. Her bir eserde özveri, emek ve alın teri olduğu gerçeğini yok saymadık. Alanyalı tüm meslektaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Eskimeyen eski dostlarla hasret giderdim. Ev sahipliği için AGC Başkanı Mehmet Ali Dim'e teşekkür ediyorum.
***
Malum 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçim öncesi hareketlilik hız kesmeden sürüyor. Ankara'da tüm siyasi parti genel merkezlerinde hummalı çalışmalar devam ediyor. Ancak AK Parti genel merkezinde yoğunluk hat safhada… Haftanın flaş gelişmesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın aday adaylığından çekilmesi ülke gündeminde olduğu gibi Ankara gündemine de oturdu. Liste totolar oynana dursun. AK Parti'de aday tespitinin daha kurumsal yapıldığının altını çizmek istiyorum. Kriterlerin olmazsa olmazı 'ayrıcalık' kabul edilmemesi. Seçmen listeleri askıda… Türkiye'nin yeni vizyonundan rahatsız olanlar beyhude çırpınış içinde. Yeni Türkiye barışı tesis etmiş, kardeşliği temel ilke kılmış daha güçlü bir yönetim anlayışı ile gelişerek büyüyor.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA