Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Umutsuz olmamalı…

Terör örgütü son iki ayda ülkeyi yangın yerine çevirdi. Kan, gözyaşı ve barut kokusu ülkemin üzerinden eksik olmuyor. Kalleş saldırılarda verilen şehitlerimizin evlerine acı, ülke geneline hüzün çöktü… Sosyetiklerin partisi terörün destekçisi olmakla kalmayıp iç savaşa davetiye çıkartıyor.
Hani diyorum ki… Bu ülkenin savcıları, hâkimleri var… Cumhuriyetin 'Cumhuriyet Başsavcıları' terörün siyasal desteğine karşı 'hukuk' işletecek… Sahipsizlik duygusuna kapılmamalı, umutsuzluk hiç olmasın… Bu ülke sahipsiz değil.
Terörün mağduru olduğu için sabrı taşan bölge halkı, terör örgütüne karşı sesini yükseltmeye başladı. Bu çıkışlar terörün taban kaymasına neden olacaktır. Şehirlerde destek bulamayan terör yapılanması yok olup bitmeye mahkûm edilecektir. Panikleyen terör örgütü sözde yönetimi, 'Susturun, gerekirse vurun' talimatı verip namluları sivil halka çevirdi. Halk için sözde hak aradığını savunan silahlı terör örgütü, güya hakkını aradığı insanlara dahi mermi sıkmakta tereddüt etmiyor.
Bölgeyi temsil eden 120 aşiret reisinin 'Yeter artık ülkemizi terk edin' çıkışı oldukça anlamlı. Toplumsal tepkilerin dalga dalga yayılması terör örgütünü paniklettiği gibi siyasi uzantılarını da rahatsız etmiş durumda. Şırnak'ta terör örgütünün bir uzman çavuşu öldürmek istemesine yine halk engel oldu. Şemdinli'de köprüleri havaya uçuran, baz istasyonlarını tahrip eden, ortalığı yakıp yıkan örgüte isyan eden 400 kişilik grup, kırsala gidip tepki gösterdi. Seçilmişlerin lanetleyemediği terörü lanetlediler…
Tunceli'de markete giden kadını, Şemdinli'de esnafı, Şırnak'ta taksiciyi, Diyarbakır'da doktoru, Erzincan'da anneyi ve Diyarbakır'da ekmek almaya giden çocuğu teröre kurban verdik.
Tüm yaşananlara rağmen umutsuz olmamalı. Türkiye her zamankinden daha güçlü ve kararlıdır. Bu terör belasından kurtulacağız… Yurtdışı bağlantıları ve destekçileri göz önünde bulundurulduğunda oyunun ne denli büyük olduğu ortada… Bölge halkının devletinin yanında duruşu, oyunun bozulmasına destek olacaktır. Bu kavgayı biz çıkarmadık… Küresel güçlerin ülkeye ve onu yönetenlere saldırısıdır bu. Algı oluşturulmak istenen hedefe bir bakın… Bakın, ne yapılmak istendiğini daha net göreceksiniz.
Umutsuzluk yok… Gelecek bu coğrafyada yaşayan toplumların ortak kaderi olacak. Terörden destek alanları da, 'o silahı size çevirmesini de biliriz' diyenleri de, tükürüğünden medet umanları da tarihin tozlu sayfalarına yazacak. Yeter ki toplumsal hafızamız bunu hep canlı tutsun…
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA