Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Oğuz Tongsir ve TSYD…

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ülkemizde saygın tüm spor gazetecilerinin bir araya geldiği dev bir aile… Üyesi bulunmaktan onur duyduğum bu kutsal çatı son dönem yaşananlarla gündemde… Üzülmenin ötesinde hepimizi kahrediyor.
Oğuz Tongsir yönetimi birlik, beraberlik ve mesleki dayanışmayı sağlamak bir yere kamuoyundaki TSYD itibarını erozyona uğratıyor. İşte bu erozyonun durdurulması gereken tek yer kongredir. Üyeye güvenmektir. Hesap yeri üyenin huzuruna çıkmaktır. Kamuoyunda konuşulanlar, iddialar, belgeler… Hesabın verileceği adres belli… TSYD'yi daha fazla yıpratmaya hakkınız yok. Olağanüstü kongre için toplanan imzaların hükümsüz olduğu ve darbe girişimi gibi söylemleriniz beyhude bir çırpınıştır. Şahsınızın 15 Temmuz sonrası attığı twit tüm şehitlerimizin ruhunu incitmiş, gazilerimizi bir kez daha yaralamış, bizleri de üzmüştür. O twitten ötürü bu millete ve tüm üyelere bir özür borcunuz var. Yalnızca o özür için bile üyenin huzuruna çıkmalısınız.
Yüce Türk milleti ile dalga geçen 5 liralık muhabbetinizin ne kadar anlamsız ve aşağılık olduğunun siz de farkındasınızdır. Hatadan dönmek erdemliktir. Ama hatayı devam ettirmek ve sürekli yanlış ile beslemek intihardır. Tıpkı sizin yaptığınız gibi. Her hatanız, her yanlışınız sizi yalnızlığa sürükledi… Şahsınızın nereye sürüklendiğinin bir hükmü yok. Ne var ki TSYD'yi uçuruma sürüklemenize üye razı değil… Müsaade etmek istemiyor. Aklanmak ya da güven tazelemek istiyorsanız yiğitlik sizde kalsın. TSYD'yi daha fazla yıpratmadan alın bu olağanüstü kongre kararını ve hesabınızla birlikte çirkin iddiaları temizleyin.
Anadolu'da düğün arabalarının önüne 5 lira için yatan bu millet, ülkesinin bekası için tankların önüne yattı. Senden bunun ne anlama geldiğini beklemek yanılgı… Bir ulusun yeniden dirilişiydi… Direnişti… Ülkesine demokrasisine ve bekasına kast edenlere tokat gibi cevaptı 15 Temmuz… Senin küçümsediğin o duruşu ben ve birçok meslektaşın Ankara'da yaşadı biliyor musun? Meslek büyüklerimiz Öcal Uluç ve Erman Toroğlu ne güzel de yazmışlar… 'Korkma Oğuz…' Güven bu üyeye…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA