Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Demokrasi olgunluğu

Ankara Ticaret Odası Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası… Her şey istifaların ardından başladı. Terör örgütü FETÖ'nün ciddi anlamda yuvalandığı sivil toplum kuruluşu olarak ön plana çıktı. Dönemin başkanı Salih Bezci'nin yeterince mücadele edemediği çalkantılı sürecin fitilini ateşledi.
Salih Bezci, 15 Temmuz hain kalkışmanın ardından yönetimde zirveye çıkan istifa seslerine daha fazla kulak tıkamadı ve 8 yönetim kurulu üyesi ile birlikte istifa etti. Süreci atanan kayyum heyeti yönetti. İstifanın hemen ardından Osman Gökçek ilk adaylığını açıklayan isim oldu. Seçim tarihine kadar da iyi bir seçim çalışma süreci yürüttü. Tüm meclis üyelerini ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinledi. Kamuoyunda oluşan algı seçimin galibi şeklindeydi. Ne var ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Seçim tarihine 5 gün kala Gürsel Baran adaylığını açıkladı. İki adayın ortak hedefe koyduğu konu ATO'daki paralel yapıyla mücadele etmek oldu. Her şey buraya kadar normal değerlendirilebilir. Demokrasinin gerekliliği olan sandığa girmek, aday olmak her meclis üyesinin hakkıydı. Gürsel Baran'ın adaylığı demokrasinin renkliliği olarak değerlendirildi.
Osman Gökçek seçime sayılı günler kala 142 üyenin desteğini aldığını açıkladı.
Uzun soluklu ATO maratonuna son anda katılan Gürsel Baran'ın ne yapacağı merak konusuydu.
Ankara'nın kodlarını iyi bilen isimler destek açıklamalarının bağlayıcılığının olmadığını çok iyi biliyorlardı. Siyasette listeler, son gece, son saatler ve salonun havası bile başlıca etkenlerdir…
Başlıkları açacak olursak Osman Gökçek'in nasıl kaybettiğine değinmek lazım. Çünkü kamuoyu Gürsel Baran'ın nasıl kazandığını değil, Osman Gökçek'in nasıl kaybettiğini sorguladı. Sürpriz olarak değerlendirildi.
Gürsel Baran ve yönetimi ATO'yu olağan kongreye kadar yönetecek. Zaman çok kısa 2017'nin son aylarında tekrar sandık Ankara esnafının kaderi için kurulacak… Sandık ATO'nun kaderini belirlemiştir… Demokratik olgunlukta geçen seçim süreci için her iki adayı da kutluyorum… Gürsel Baran'a başarı diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA