Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Güzel şeyler de oluyor

İzmir'de güzel şeyler de oluyor. Birkaç örnek. İzmir'deki Yakın Kitapevi 2009 yılında yazarlığını Yaşar Ürük'ün üstlendiği, gerçekten evrensel standartlarda çok şık bir İzmir Guide yayınlamış, kent için bir eksiklik, bir boşluk doldurulmuştu.
Yakın Kitapevi yöneticisi Levent Salıcı, yaptıkları işi İzmir'e katkı mantığıyla, bir prestij-sosyal sorumluluk projesi gibi gördüklerini ve sürdürülebilir kılmayı istediklerini vurgulamıştı.

ÖVGÜ YETMEZ
Baktım, sözlerinin arkasında durmuşlar, geçtiğimiz günlerde aynı Guide'ın yenilenmiş ve yine aynı evrensel şıklıkta İngilizce olarak hazırlanmış, genişletilmiş halini gördüm. Sevindim.
İzmir'e gelen bir yabancıya gurur duyarak verilebilecek, faydalı bir çalışma. Ama desteksiz bırakmamak lazım.
İzmirli kurumların bu ve benzeri çalışmalara, özellikle EXPO süreci yaşanırken destek olması gerekiyor.
Benzer çalışmaları, uzun bir süredir takdir etmek gerekir ki; İzmir Ticaret Odası da gerçekleştiriyor.
Daha sadeleştirilmiş bir İzmir Guide'nı, özellikle kruvaziyer turizmi ile gelen yabancı turistlere ulaştırıyorlar.
Bugüne kadar da binlerce adet bastılar.

GÖNÜL BORCU

Benzeri bir çaba, İzmir mutfağının paylaşımı ile de sürüyor.
İzmir'in tarih boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan özel mutfak kültürünün geliştirilmesi, özünü yitirmeden gelecek kuşaklara ulaştırılması, yabancılara tanıtılması adına, İzmirli Mandal Ajans yoğun çaba içinde.
Şu anda İzmir Gourmet Guide'ın 4. sayısını hazırlıyorlar. Çok şık bir iş, Türkçe ve İngilizce seçeneğiyle, yılda bir yayın yapıyorlar.
Mandal Ajans'ın genç başkanı Serkan Saysen de, projeyi tamamen İzmir'e katkı olarak görüp, gönül borcuyla hayata geçiriyor.
İzmir'in güzel insanı, gurme Ahmet Güzelyağdöken de, projenin bütün aşamalarına, İzmir aşkıyla destek veriyor.
İzmir için ilk ve tek yemeiçme ve eğlence rehberi, güncellenmiş mekan seçenekleri, yenilenen yüzüyle, bu sene daha iddialı yayınlanacak.
Hepsinin yolu açık olsun. Bu güzelliklere teşekkür borçluyuz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA