Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Fuar alanı

Geçtiğimiz Cumartesi günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de 337 bin metrekare alan üzerinde kuracağı Yeni Fuar Alanı'nın temel atma törenini izledim.
Yeni Fuar Alanı'nı 2014 Mart ayında bitirilmesi hedefleniyor. Proje gerçekten çok güzel. İzmir için anlamlı bir iş. Hemen otoyolun yanında bulunması, kentle bağlantısının kolaylığı, projeyi daha da anlamlı kılıyor.
Fuarcılık, İzmir'in önündeki ciddi yollardan biri. Büyükşehir Belediyesi de, kenti fuarcılık sektöründe daha büyüterek, dünya standartlarına taşımayı amaçlıyor.
Şu anda inşaatı başlayan bu Fuar Alanı, İzmir'i 'fuarlar ve kongreler kenti' olma hedefine çok yaklaştıracak. Kente yeni bir ufuk açacak. Fuar, toplam 337 bin metrekarelik alanda kuruluyor.
İlk aşamada 110 bin metrekare üzerinde 7 tane sergi holü yapılacak. Holler, tek başına ya da aynı anda birden fazla fuara hizmet verebilecek nitelikte, teras şeklinde tasarlanmış, birbirine geçişli.
Fuarda 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı bulunacak. Ayrıca 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik bir seminer salonu var. Tam 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar olacak. Tesis; sergi holleri, seminer salonları ve sosyal donatı alanları ile evrensel standartlar taşıyacak.

İLERİSİ DE DÜŞÜNÜLMÜŞ
Kurulacak seyir kulesi, amfi tiyatro şeklinde hazırlanacak bir meydan ise fuarlar süresince cazibe merkezi haline gelecek. Ayrıca bununla kalınmıyor; ilerde talep artarsa, ikinci aşamada kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir alan daha ayrılmış durumda. Bu alan dışında 45 bin metrekarelik bir alan da otel ve kongre merkezi için ayrılmış. Fuar bu tasarımı ile tam uluslararası standartlara ulaşmış. Örneğin yarın 'uluslararası turizm fuarının' açılacağı Berlin ITB, tam 160 bin metrekare kapalı alana sahip ve 26 holden oluşuyor. (Berlin ITB'de 188 ülke, binlerce katılımcı ile temsil edilecek.)
Ölçek açısından bakıldığında, İzmir'in Yeni Fuar Alanı da, Avrupa'nın en büyüklerinden biri olacak. Dileriz 2014 yılında bitirilir. Ve dileriz İzmir, fuarlar ve kongreler kenti olma yönünde en ciddi adımı, bu merkez ile atmış olur.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, bu güzel proje nedeniyle kutluyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA