Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah'ın markalaşan Sabah Kahvesi'nde, bu hafta Zorlu Holding'in CEO'su Ömer Yüngül'ü ağırladık. Yüngül bir süre öncesine kadar sadece Vestel'in CEO'su olarak görev yapıyordu. Geçtiğimiz aylarda ise Zorlu Holding'in CEO'luğunu üstlendi. Şimdi tam 28 bin kişinin çalıştığı Grubun dümenini elinde tutan kişi. Yüngül, sohbetinde Ege'yi de yakından ilgilendiren, grubun yeni yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Özellikle Grubun, Manisa Gördes'te gerçekleştireceği toplam 1.5 milyar dolarlık madencilik yatırımı dikkat çekici.
Manisa Gördes'te Türkiye'nin ilk nikel rafinerisi kuruldu. Deneme üretimi sonbaharda başlıyor. İşin ilginci, burada üretilecek nikeli alabilmek için, şimdiden dünya devleri sıraya girmiş durumda.
Ömer Yüngül'ün geniş bir bakış açısıyla yaklaştığı, dünya ve Türkiye üzerindeki gelişmelerle ilgili yorumlarını da; dikkatle dinleyince, böyle bir Grubun başındaki başarılı kaptanlığının, hiç boşuna olmadığını çok daha iyi anlıyorsunuz.
Ömer Yüngül, değişen Türkiye'nin tüm dinamiklerini, sürecin özelliklerini, dünyadaki dönüşümü de çok iyi gözleyen, sağlam izlenimlere sahip, hayata tam bir dünya insanı gibi bakabilen bir portre çiziyor. Tüm dünyanın, Türkiye'ye gösterdiği ilgiyi de, çok doğru örneklerle değerlendiriyor.
Zorlu Grubu 60. yılını kutlarken, Yüngül gibi bir ismin CEO'luğunu üstlenmesi; sanıyorum Grup açısından da, çok iyi bir seçim ve ayrıcalık.
Tam 28 bin kişiye patronluk yapan bir insanın, mütevazı duruşundan da, elbette etkileniyorsunuz. Yüngül, bir de barış sürecinin olumlu sonuçlanması halinde "Türkiye uçar" diyor. Devamını da getiriyor; "Bizim yer altı kaynaklarına eğilirsek, kim tutabilir Türkiye'yi. Ama dikkatli davranmalıyız, çünkü dış güçler, Türkiye'nin güçlenmesini istemezler."
Egeli Sabah'ta, Sabah Kahvesi'ni okumanızı öneririm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA