Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah'ın artık markalaşan Sabah Kahvesi'nin bu haftaki konuğu İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş oldu. Seçim sürecindeki Oda'nın Başkanı Demirtaş, Egeli Sabah'a önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, İzmir açısından dikkat çekici, değerli, etkin, çalışkan bir isim. İzmir'in yerel aktörleri açısından da bu böyledir. Meyve veren her ağacın, doğal olarak, taşlandığı gibi, kentin yerel aktörlerinin bir bölümü de Ekrem Demirtaş'ı sevmez.

HİZMETLE ÖLÇMEK

Hatta işin ironik tarafına bakarsak, "Ekrem Demirtaş'ı sevenler", "sevmeyenler", "sever gibi görünenler", "az sevenler", "çok sevenler", "çok eleştirenler" gibi ayrımlara bile gidebiliriz. Oysa doğru olan, sivil toplum örgütlerinde, odalarda, kamusal alanda; kişiler ile ilgili yapacağımız değerlendirmelerde, onları bireysel özelliklerini değil, hizmetlerini dikkate almalıyız. Şirketlerin başarıları, nasıl ki bilançolarıyla belli oluyorsa, bu alanlarda çalışan insanların başarıları da, yaptıklarıyla ölçülür. Bu bakış açısıyla değerlendirdiğinizde Ekrem Demirtaş, her zaman İzmir'e faydalı olmuş, kent için güzel şeyler hayal etmiş, bir bölümünü hayata geçirmiş, İzmir Ticaret Odası'nı normal bir odanın vizyonundan çok daha ilerilere taşımış bir isimdir. Eğer bugün İzmir'de turizm kavramından söz ediyorsak, bunda Ekrem Demirtaş'ın çok somut payı vardır. Bugün bir yılda İzmir'e gelen turistlerin neredeyse yüzde 60'ı, Demirtaş'ın gündeme taşıdığı kruvaziyer turizmi sayesinde kente adım atmaktadır. Kentin gündemine yıllar önce EXPO'yu taşıyan Ekrem Demirtaş'tır. Bu örnekler çoğaltılabilir. Sonuçta elinizi vicdanınıza koyduğunuzda, Demirtaş'ın ve başarılarının hakkını verirsiniz.

ÜYE KARAR VERİR
Elbette İzmir Ticaret Odası gibi, binlerce üyesi olan, çok önemli, değerli bir kurumda, seçim öncesi artık kimin başkan olması gerektiği konusunda direk yorum yapmak, bizim haddimizi aşar. Buna karar verecek olan, demokratik bir seçim sürecinde, oy kullanacak değerli üyelerdir.
Mayıs ayında gerçekleşecek seçimde Demirtaş'ın karşısında 'Ortak Akıl Grubu' var. Hepsi İzmir için değerli, başarılı isimler. Ortak Akıl Grubu'nun da başkan adayı Salih Özçiftçi. Onlar da seçim sürecinde çok iddialılar. İzmir ve İzmir Ticaret Odası için hayalleri var. Bir diğer yanda ise Necip Nasır çalışıyor. İzmir'in yakından tanıdığı, başarılı bir isim. Biz Egeli Sabah ailesi olarak, İzmir Ticaret Odası'nın, kendisine yakışan, nitelikli, kaliteli bir seçim süreci geçirmesini diliyoruz. Sonuçta sandıktan ne çıkarsa çıksın, kazanan İzmir olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA