Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

ALOSBİ

Dün İzmir'de bir basın toplantısını izledik. Basın toplantısının ev sahibi, İzmir'in tanınmış sanayicilerinden, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın eski başkanlarından, Atıl Akkan'dı.
Aynı zamanda Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Atıl Akkan, dokuz yıldızlı olarak nitelediği ALOSBİ'nin ulaştığı noktayı aktardı. ALOSBİ'de, 4 yıldır bazı sorunlar yaşamış, bu nedenle parsel satışları durma noktasına gelmiş, yapılması gereken yatırımların bir bölümü ertelenmişti.
Atıl Akkan ekibiyle birlikte, artık bu sorunların aşıldığını müjdeledi.

GÖZBEBEĞİ OLACAK
Akkan'ın sorunların aşıldığı pencereden, çok doğru tespitleri de var. Çünkü Akkan'ın doğru ifade ettiği gibi o bölge; hem Ege, hem de Türkiye sanayisi açısından, gerçek bir cazibe merkezi haline geliyor. Akkan; ALOSBİ'nin, İtalya'nın Po Ovası, Almanya'nın Ruhr Bölgesi gibi; Türkiye'nin gözbebeği konumunda bir sanayi bölgesi olacağını vurguluyor. Aliağa'da Petkim ve Tüpraş'ın varlığını; Türkiye demir çeliğinin yüzde 58'inin burada üretildiğini; yan sanayinin ise hızla geliştiğini unutmamak gerekli.
Bölgede tam 9 liman var. Ayrıca Petkim'in limanı tamamlandığında, kapasitesi Alsancak Limanı'nın 1.5 katı büyüklüğünde olacak. Türkiye'nin önemli yatırımlarından Çandarlı Limanı'nın inşası ise sürüyor ve mendirekleri bitmek üzere. İhale yapıldığında, buradaki ilk rıhtım hizmet vermeye başlayacak. Bölge gerçek elektrik üssü oldu. Atıl Akkan, "Kömür santralleri ve rüzgar gülleri ile 2 yıl içinde 6 bin mw'lık yeni bir kapasiteye ulaşacağız" diyor.
Alt yapıda sorun yok. Bölge, Türkiye'nin en önemli, modern, temiz sanayi bölgesi olmaya doğru giderken, ALOSBİ bu anlayışla, önümüzdeki günlerde sürpriz firmalarla imzalar atmaya hazırlanıyor. Amaçları yeni yabancı yatırımcıları çekmek.
Yolları açık olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA