Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Yapıcı üslup

Egeli Sabah'ın özel bir markası niteliği kazanan Sabah Kahvesi'nin bu haftaki konuğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve üst düzey çalışma arkadaşları oldu.
Kolon rektum cerrahisinde, evrensel anlamda saygın, duayen isimlerden biri olan Prof. Dr. Füzün, tıp alanında gösterdiği uluslararası başarının benzerini, rektörlük görevinin ikinci döneminde de çok etkin olarak sürdürüyor.
Değerli Mehmet Füzün ile iki ayrı başlık altında konuştuk. Birinci başlığımız, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi dahil olmak üzere; ülkemizde tıp fakültelerinin yaşadığı genel sıkıntılarla ilgili oldu. İkinci başlık altında konuştuklarımız ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sırayla hayata geçen ve geçmesi hedeflenen, İzmir'in EXPO ve gelecek vizyonunu yakından ilgilendiren projeleri oldu.
Konuşmanın bu bölümünü, yarınki Egeli Sabah'ta okuyacaksınız. Mehmet Füzün, tıp fakültelerinin ortak sıkıntılarını ve çözüm önerilerini, yapıcı bir üslup ile dile getirdi. Üniversite hastanelerinin, çok daha iyi bir noktaya ulaşabilmesi için, Füzün'ün vurguladığı üç temel istek var. Zaten Mehmet Füzün ve ekibi, bu önerileri Sağlık Bakanlığı'na da sunmuş. Bu önerilerin detayını, bugünkü Egeli Sabah'ta okuyabilirsiniz.

ÜÇ TEMEL İSTEK
Bu üç istek özetle şöyle: Tıp fakülteleri hastanelerinin, SGK'ya verdikleri hizmetlerin karşılığı tahsil ettiği ücretlere, yüzde 30 zam yapılması; hocaların vakıf ve özel hastanelerde olduğu gibi, para verebilecek hastalara mesai saatleri dışında bakabilmesi, özel ameliyat yapma hakkı verilmesi; 4b olarak adlandırılan devlet memuru yapılmış kişilerin, maaşlarının da normal bütçeden ödenmesi. Üç temel önerinin özeti. Mehmet Füzün'e göre bu üç öneri hayata geçirilir ise Türkiye'de çok sayıda üniversite hastanesi, içinde bulunduğu zor durumdan kurtulabilir.
Çok sayıda üniversite hastanesi açık vermeyi sürdürdüğü, bu nedenle bazen üniversite hastanelerinde, ne yazık ki sağlık hizmetlerinin aksadığı bugünlerde dileğimiz, yapılacak yeni düzenlemelerle, bu eksikliklerin giderilmesi. Rektör Mehmet Füzün de, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yürüttüğü ön çalışmalar nedeniyle umutlu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA