Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Malatyalı olmak

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir'den bir grup meslektaşımızla birlikte Malatya'daydık. Kültürel çeşitliliğimiz, gelenek ve göreneklerimiz, sıcak insan sevgimiz, birbirinden farklı doğal güzelliklerimiz, misafirperliğimiz, her noktada değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan topraklarımızdaki çok değerli tarihsel mirasımız, birbiriyle örtüşen çok sayıda özelliğimizle, ne kadar özel, güzel bir ülkede yaşadığımızı, Malatya'da bir kez daha derinden hissettim.
Herkesin sağduyusunu koruması gereken günlerden geçiyoruz. İşte 'barış ve kardeşlik' ortamını yaratmaya hepimizin borçlu olduğu böyle bir dönemde, bu ülkenin tüm renkleriyle birlikte güzelliğinin farkındalığını taşımanın, önemli olduğunu düşünüyorum.
Malatya'ya, son dönem yaptıkları yatırımlar ile öne çıkan İzmir'in başarılı, yaratıcı, sevilen işadamlarından; Kavuklar Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un nazik davetiyle gittik.
Aslında davete vesile olan Abdullah Kavuk'un babası Mehmet Kavuk.

HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ

Malatya'nın en önemli ilçesinde (1994- 1999, 2004-2009 ve 2009-2014) üç dönemdir Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Kavuk, gelenekselleşen 19. Kiraz Festivali'nin açılışına davet edilmemize vesile oldu. Pozitif enerjisiyle, Malatya'nın ve Yeşilyurt'un en sevilen insanları arasında yer alan Mehmet Kavuk, herkese yakın duran, insan sevgisi odaklı, örnek bir politikacı.
1960'lı yıllardan bu yana yerel siyasetin içinde bulunan Kavuk, üç dönemdir doğruluk, dürüstlük simgesi olmuş duruşuyla, halkın derin sevgisini kazanmış. Mehmet Kavuk, Türkiye'de ilk defa görevi nedeniyle, hiç maaş almadan üç dönemdir belediye başkanlığını sürdüren, sanıyorum nadir insanlar arasında yer alıyor. İşadamı Kavuk'un bu özelliği, halkın kendisine gösterdiği sevgi etkileyici.
Çok farklı renklere sahip Malatya, hem kent dokusuyla, hem güzel insanlarıyla özel bir şehir. Yeşilyurt'un dünya çapında üne sahip kirazının, daha teşvik edici bir yerden geleceğe taşınması için düzenlenen festivalde, renkli görüntülere tanık olduk.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da davetliler arasındaydı. Malatyalılar'ın birbirine bağlılıkları, mütevazılıkları da, etkileyiciydi.
İstanbul' dan aralarında Turkuvaz Medya Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da bulunduğu çok sayıda Malatyalı, çok sevdikleri Mehmet Kavuk'u yalnız bırakmamak için festivalin açılışındaydılar.
Festival'in ilk günü Mehmet Kavuk'un evinde tüm misafirlerle yapılan kahvaltı ile başladı. Öğlen yine Malatya'nın çok sevilen iş adamlarından Mahmut Çalık'ın fabrikasında verilen gelenekselleşmiş öğle yemeğinde ise kentin önde gelen isimleri, İstanbul ve Türkiye'nin farklı noktalarından gelen Malatyalılar ile buluştu.
Malatya çok sayıda değerli isim yetiştirmiş. Yemekte gördüğüm Polisan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık gibi başarılı işadamları, Mesut Parlak gibi başarılı bilim insanları da bu tablonun parçası. İsmet İnönü'den Turgut Özal'a uzanarak, Malatya'nın yetiştirdiği devlet adamı, politikacı, bürokrat, sanatçı, işadamı ve bilim insanı, o kadar çok ki...
Toprağından mıdır, suyundan mıdır, bilmiyorum; ama Malatya insanı genel olarak sıcak, pozitif ve çok girişimci. Forbes'in zengin Türkler sıralamasına bakarsanız, son yıllarda ilk 25'in içinde en az iki Malatyalıyı görebilirsiniz.

KOCAMAN BİR AİLE
Çalık'tan Süzer'e
kadar uzanan çok sayıda başarılı grup, Kiğılı, LC Waikiki gibi markalar, hep Malatya kökenli. GAP İnşaat, Rönenans İnşaat, Başer Holding, Sabri Özel, Acıbadem Hastaneleri, Evkur, Taha Tekstil gibi gruplar, yine Malatyalı. Bu özel kentin ünlülerini sadece iş dünyası ile sınırlamak mümkün değil, başta sevgili Kenan Işık dostumuz gibi bir değer olmak üzere, Malatya'dan çıkan çok sayıda değerli sanatçı var. Her biri kendi dallarında başarılı olan, çok sayıda ünlü Malatyalı'nın ismini bu köşede yazmaya kalksam sığmaz. Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen aklıma ilk gelenlerden.
Malatyalılar'ın beni en çok etkileyen özellikleri ise, dayanışma duyguları oldu.
Bu açıdan da bakıldığında Türkiye'de kocaman bir Malatya ailesi oluşmuş. Ne güzel...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA