Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Sancılı süreç

Dünkü yazımda, yerel seçim yarışında CHP'nin Eylül ayı sonunda İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde belediye başkan adaylarını açıklayacağını vurgulamıştım.
Sanıyorum yanıldım. Çünkü CHP'nin kulislerinden yansıyanlar, bu sürecin Eylül ayı sonu değil, Kasım ayını bulacağını gösteriyor. Özellikle İzmir'in ilçelerinde, çok sayıda aday adayının ortaya çıkması, CHP'deki hareketliliği artırırken; parti içi mücadelenin sertliği süreci farklılaştırıyor.

ÇAPRAZ ARAŞTIRMALAR
Üstelik bazı aday adaylarının, kamuoyunda başarılı algılanan ilçelere başkanlığa talip olması da, tersine doğru bir tepkiye yol açıyor. Görünen köy kılavuz istemez.
CHP'nin adayları belirlerken yaşayacağı süreç, her zamankinden daha çok sancılı olacak.
Sonrasında 'yerel seçim' bir 'genel seçim' havasında geçeceği için, CHP bu sancılı süreci, kendi içinde en az hasarla atlatmaya çalışacak.
Şu anda adayları belirleme yönünde, CHP'de MYK üyesi beş kişilik bir komisyon çalışıyor.
Kulislerden yansıyanlar; nüfusu 100 bini geçen noktalarda, adayların önce teşkilatın değerlendirmesinden geçirileceğini gösteriyor. Ayrıca bağımsız araştırma kuruluşlarının yaptığı kamuoyu araştırmalarının çok etkili olacağı belirtiliyor.
Örneğin İzmir'de örgütün değerlendirmeleriyle birlikte, hem büyükşehir için, hem de tüm ilçeler için çapraz araştırmalar yaptırılacağı, hatta şu anda yaptırıldığı öne sürülüyor.
Bu tablonun toplamından çıkacak sonuçlar birlikte değerlendirilerek bir karar verilecek. Bu nedenle adayların belirlenmesinin, kamuoyuna açıklanmasının, Kasım ayı sonunu bulacağı belirtiliyor.
Ayrıca CHP genel merkezinden yansıyan kulisler, bazı ilçelerde dördüncü kez aday olan isimlerin şansının az olduğunu yansıtıyor.
Dördüncü kez aday olan isimlerin başarılı olsalar bile, istisnalar dışında kabul görmeyeceği vurgulanıyor.
Bu bilginin ne kadar gerçek olup olmadığını yaşayarak göreceğiz.
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bir kez daha aday olup olmamak için hala düşündüğünü; CHP'nin Ege'de adaylığı büyükşehir anlamında, kesin tek ismin ise Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğunu belirtelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA