Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Koalisyon aday adayı

CHP İzmir'de, yerel seçim süreci hızlanırken, siyaset sahnesi çok hareketli. CHP'de aysbergin altı ile üstü arasındaki fark o kadar derin ki, çok sayıda insan birbirine uymayan siyasi analizler yaparken, bu ayrımı iyi okuyamıyor. Artık Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.
Dün de Mustafa Sarıgül'ün Ege'deki en eski yol arkadaşlarından, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı. 4 bini aşkın kişinin izlediği Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'ndaki toplantıda, Aslan gövde gösterisi yaptı.
CHP'de değişen siyaset ortamında, bu tür toplantılar sadece araçtır.
Bu nedenle, sadece toplantı izlenimiyle siyasi analiz yapmak sağlıklı değil.
Kabul edelim ki Hüseyin Aslan, kendi alanında ürettikleriyle, çok sayıda başarının altına imza atmış, samimi, çalışkan, iyi niyetli, İzmir'e katkıda bulunmayı isteyen bir isim.
Aslan dışarıdan bakıldığı kadarıyla, siyasetle çok ilgili görünmesine rağmen; toplumun farklı kesimleriyle iyi ilişkiler sürdüren, daha siyaset dışı, diplomatik çizgi izleyen biri.

ÖZFATURA GERÇEĞİ
Kanımca Hüseyin Aslan ismi; İzmir'de şu an eski ile yeni Türkiye arasında duran, ideolojisiz bir koalisyon simgesi gibi. Arkasındaki en önemli isim, İzmir'in eski büyükşehir belediye başkanlarından Burhan Özfatura. Siyaset yaptığı dönemlerde, ANAP'tan DYP'ye uzanan liberal merkez sağ çizgide tercihlerde bulunan Özfatura, kentin sembol siyasetçilerinden. Özfatura ile Aslan ikilisinin dostlukları, çok eski yıllara dayanıyor. İşte şimdi aynı Özfatura, ekibiyle birlikte Aslan'ın arkasında. Özfatura'nın belediye bürokrasisine kazandırdığı isimler, Aslan'a proje üretiyor.
Hüseyin Aslan'ın 'proje merkezi' diye tanımladığı, ama kamuoyunun önüne bir türlü çıkarmadığı bu merkez, işin doğrusu ağırlıklı Özfatura'nın ekibinden oluşuyor.
Bu tablo, Aslan'a sanki bir 'koalisyon aday adayı' izlenimi verdiriyor.
Aslan henüz CHP üyesi değil. Önümüzdeki günlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aslan'ı grup toplantısına davet ederek, partiye üye kabul edeceği vurgulanıyor. Bu yansıma, Aslan'ın CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının kesinleştiğini gösterir mi? Göstermez! Sadece yarışta var olduğunu gösterir. Bu yarışta esas tercihiyle, kentin siyaset zeminini ağırlıklı belirleyecek olan, hala Başkan Aziz Kocaoğlu'dur. Bu nedenle aday adaylarının kendilerini kandırmaması gerekir. Zaten CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, beş gün önce Radikal'den Ezgi Başaran'a, dün de Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ve Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'e yaptığı açıklamalar, CHP'nin yol haritasını ortaya koyuyor. Bu harita İzmir için de geçerli. Ne demişti Kılıçdaroğlu; "Eğer bir aday adayı anketlerde diğerlerine olağanüstü fark atmışsa, o bizim adayımızdır."
Bugüne kadar yapılan gerçek araştırmalarda, zaten Kocaoğlu dışında; bu yarışta iddialı isimlerden biri olan Konak'ın başarılı Belediye Başkanı Hakan Tartan ile Hüseyin Aslan yer aldı. Ama oranlar nedir, açıklanmadı. Manipülasyon amaçlı bazı araştırmaları ise hiç ciddiye almıyorum. Ciddiye aldıklarım, sonucu açıklanmayan araştırmalar.
Ayrıca kulislerden yansıyan, İzmir'de CHP'nin bağımsız bir araştırma şirketine yaptıracağı son bir araştırma ile adaylarını kısa sürede belirleyeceği yönünde. Kanımca Kocaoğlu, hem araştırma sonuçlarının kendisini en önde göstereceğine, kamuoyu ile paylaşmayan verilere dayanarak biliyor; hem de aday olursa, tüm ilçelerde gönlündeki siyasi görünümle ilgili, Genel Merkez'le iletişimini sürdürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA