Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Balbay'a özgürlük

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'a ilişkin kararı, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne, adalet kavramına inancı pekiştirecek, çok önemli, evrensel bir adım.
Tam 4 yıl 275 gündür tutuklu bulunan Balbay için, bu kararla birlikte, yerel mahkemeden tahliye yolu açılabilir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı, özünde Balbay'ın uzun tutukluluğunu "insan hakları ihlali" olarak sayıyor.
Ayrıca aynı mahkeme, Mustafa Balbay'ın "seçilmiş milletvekili" konumunda olmasını da, çok önemli, temel bir hukuki gerekçe olarak yorumlamış.
Bu karar, bu ülkede adalete inanan, her görüşten tümü demokrat insanlar için de, geleceğe yönelik umuttur. Türkiye'de hepimize, her şeyden önce hukuk gerekiyor.
Bu ülkede, muhafazakarlara, muhafazakar demokratlara, ulusalcılara, liberallere, hakiki solcusuna, sosyalistlere, marksistlere, milliyetçilere, her eğilimden demokratların tümüne; yani herkese, hepimize önce hukuk gerekli.
Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, evrensel hukuk normlarının yargı süreçlerinde ağırlık kazanması açısından değer taşıyor.
Dileğimiz İzmirli meslektaşımız, aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili olan Mustafa Balbay'ın bu karar sonrasında, kısa süre içinde özgürlüğüne kavuşmasıdır.
Bu gelişme ülkemizdeki demokratik hava açısından çok değer taşıyacaktır. Fikirlerine katılmazsınız ya da katılırsınız; halkın oylarıyla milletvekili seçilen biri, şu anda milletin iradesini, duvarların ardında temsil ediyor.
Bu anti demokratik bir durum.
Kardeş gazetemiz Yeni Asır da, Mustafa Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması konusunda sahici duyarlılığını sürdürüyor. Dün "Yeni Asır Diyor ki" adlı köşede yer alan çağrıdan yansıyan demokrat sesleniş anlamlıdır.
Bu çağrı şöyle bitiyordu:
"Meslektaşımız, milletvekilimiz Mustafa Balbay'a özgürlüğünün acilen iade edilmesini istiyoruz. Hiçbir siyasi- hukuki gerekçenin arkasına saklanılmasını istemiyoruz.
Tek bir şey söylüyoruz: Balbay'a özgürlük."

Biz de katılıyoruz.
Evet, Balbay'a özgürlük..
Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderilmeden önce son olarak Silivri'de ziyaret ettiğimiz, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, barışa, adalete inancını koruyan meslektaşımız Mustafa Balbay'ı, bir an önce tahliye edilmesi umuduyla, bu köşeden bir kez daha selamlıyoruz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA