Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İçimizden biri

Çalışma hayatımda, kendimi hep şanslı saymışımdır. Uzun yıllardır yöneticilik yapıyorum. Mesleki yaşamımda hep; vicdanlı, adalet duygusunun önde olduğu, kollektifliğe değer veren, insanları daha iyi üretmeye teşvik eden, haksızlık yapmamaya özen gösteren bir yönetici olmaya içtenlikle gayret ettim. Bunu ne kadar başarabildim; yanıtı ancak başkaları tarafından verebilir. Ama şunu gönül rahatlığıyla vurgulayabilirim; şanslıyım. Çünkü hep, hem mesleki, hem de kişilik anlamında, iyi insanlarla çalışmak kısmet oldu. İyiliklerinin yanında, birlikte çalıştığım insanlar, her zaman yetenekli ve yaratıcı oldular. İnsan yaratıcılığının değerine çok inanırım. Bu nedenle başkalarının yaratıcılığına, yeteneklerine; her zaman saygı duyduğum gibi, onlardan öğrenmeyi de bildim.
Son dönem, birlikte çalıştığım çok sayıda yaratıcı insandan biri de, Egeli Sabah'ın Yazı İşleri Müdürü Gökmen Küçüktaşdemir oldu. Gazetecilikte başarıyla yokuşu tırmanan sevgili Gökmen; yazı serüveninde de son dönem kendisine yeni yollar açmayı başardı. Önce geçtiğimiz aylarda yayınlanan, edebiyat dünyası tarafından ilgiyle karşılanan, yankı yaratan "Çoban Yıldızı" romanını çıkardı.

BELKİ DÜNYADA İLK

Sevgili Gökmen, sonrasında çok yazarlı interaktif bir kitap yazma fikri üretti. İlk kez paylaştığında, fikri çok ilginç bulmuş; ama kendisine söylemesem de uygulanması zor bir iş olduğunu düşünmüştüm. Beni yanılttığı gibi, bu işi de başardı. Yanılmama çok sevindim. Çünkü Türkiye'de, belki de dünyada ilk kez (böyle bir örnek var mı bilmiyorum) bir bölümü amatör, bir bölümü profesyonel, tam 50 yazar bir araya gelerek, bir aşk romanı yazdı.
"Sensiz Ölümdür Aşk" adını taşıyan roman, "Herkes Biraz Yazar" ismiyle kurulan, çoğunluğu İzmirli olan bir yazar grubu tarafından kaleme alındı. 50'li yazarlı romanın, ayrıca aynı adla bir şarkısı oluşturuldu ve bir klibi çekildi. Proje, müzisyen Hakan Asılkefeli ve bol ödüllü yönetmen Alper Akdeniz'in katkılarıyla bugünlere ulaştı. Projenin geliri de, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak. Erdemli, anlamlı bir amacı var. Ticari hedef taşımaması, projeyi çok daha anlamlı kılıyor. "Sensiz Ölümdür Aşk" romanı, 14 Şubat 2014'te, yani Sevgililer Günü'nde, okurları ile buluşacak.
Kitap ve müzik albümü için, aynı tarihte, sırasıyla İstanbul ve İzmir'de birer tanıtım etkinliği düzenlenecek. 50 kişilik yazar grubu içinde; gazeteci, haber spikeri, reklam yazarı, organizasyon şirketi sahibi, Pr ajansı çalışanı, oyuncu, psikolog, doktor gibi, farklı meslek gruplarına sahip insanlar bulunuyor. Hepsinin şimdiden kalemine sağlık.

EVRENSEL ALAN

Sevgili Gökmen'in başarısı bununla kalmadı. Türkiye'de ilk kez bir romanı, bir ressam Gökmen sayesinde resmetti. Gökmen'in "Çoban Yıldızı" adlı romanından, ünlü ressam Filiz Kahraman etkilendi, romanı resme taşıdı. Konak Belediyesi ve Yalınayak Yayınları'nın ortaklaşa düzenlediği, ressam Filiz Kahraman'ın "Çoban Yıldızı" adlı resim sergisi, İzmir Alsancak'taki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, sanatseverlerle buluştu bile.
Ressam Filiz Kahraman, Londra'da yaşıyor ve resim sanatının, genç kuşak yeni ve güçlü isimlerinden. Şimdi aynı sergi, İzmir serüvenini tamamladıktan sonra, 10 Şubat 2014'te Londra'ya taşınacak. Böylece sevgili Gökmen, Filiz Kahraman'ın fırçasının yarattıklarıyla, yazdığı romanı evrensel bir alana taşıyacak.
Sanatın tüm dallarında, İzmir'den çıkan genç isimlerin, kentle bütünleşen başarılarıyla gurur duyuyorum. Eğer bu ve benzeri başarıların altına imza atan isimler, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınız arasında çıkmışsa, bu gururun keyfini sürmek daha güzel oluyor.
Ne diyelim; başarı, iyilik, güzellik ve sanat; hep genç insanlarla birlikte olsun.
Dilerim İzmir'de bu ve benzeri projeler çoğalır. Çünkü İzmir yaratıcılığın kentidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA